Gemeente Westervoort

Gemeentehuis gesloten
In verband met Hemelvaart is het gemeentehuis zowel op donderdag 24 mei als op vrijdag 25 mei gesloten.
Kledinginzameling
Op 22 mei houdt de Stichting Humana Fondsenwerving een kledinginzameling in Westervoort.
Ontwerp-bestemmingsplan Hamerden-II

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat met ingang van 17 mei 2001 gedurende vier weken het ontwerp van het bestemmingsplan Hamerden-II, voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling AJZ/VROM.

Deze herziening maakt bewoning mogelijk van het pand Hamersestraat 16a te Westervoort en geeft een actuele bestemming dienstverlening en wonen (conform de bestaande situatie) aan het naastgelegen pand Hamersestraat 16.

Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Bestemmingsplan Linse Stege

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 mei 2001 de 6e partiële herziening van het bestemmingsplan de Ganzenpoel ongewijzigd heeft vastgesteld.
Deze partiële herziening heeft tot doel de bouw van een dubbele woning en twee vrijstaande woningen mogelijk te maken op een perceel aan de Linse Stege (voormalig manegeterrein).
Het bestemmingsplan ligt vanaf 17 mei 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling AJZ/VROM.
Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).
Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX te Arnhem, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Bestemmingsplan De Clossei

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 mei 2001 de 7e partiële herziening van het bestemmingsplan de Ganzenpoel ongewijzigd heeft vastgesteld.
Deze partiële herziening heeft tot doel het kindercentrum voor kinderopvang De Kangoeroe definitief te huisvesten aan De Clossei 2 en maakt het tevens mogelijk dat de huidige vestiging wordt uitgebreid. Het bestemmingsplan ligt vanaf 17 mei 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling AJZ/VROM.
Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).
Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX te Arnhem, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Informatieavond Zdl. Parallelweg

Op maandag 21 mei 2001 van 19.30 tot 21.30 uur is er een informatieavond in de raadzaal van het gemeentehuis over de reconstructie van de Zuidelijke Parallelweg. De presentatie wordt mede verzorgd door Ingenieursbureau Haskoning. Bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om zich te laten informeren over de plannen voor de reconstructie. Ook de planning en de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden zullen aan de orde komen. De bewoners van de Zuidelijke Parallelweg hebben inmiddels een schriftelijke uitnodiging voor deze avond ontvangen.

30 km/uur besluit

Binnenkort zal een aanvang worden gemaakt met de onderhouds- c.q. reconstructiewerkzaamheden aan de Zdl.Parallelweg.

In het verkeersveiligheidsplan is de weg opgenomen als een toekomstige weg in een verblijfsgebied.

Een en ander betekent dat op de weg, nadat die ook als zodanig is ingericht, een maximumsnelheid van 30km/h van toepassing is. Voor die maatregel is een formeel verkeersbesluit noodzakelijk.

Om destijds moverende redenen is voor een tweetal aangrenzende wegen , de Vredenburgstraat en t Slag, afgezien van het instellen van een 30km/u maatregel. Genoemde wegen vallen sinds de vaststelling van het verkeersveiligheidsplan in een verblijfsgebied. Het is wenselijk om, zodra de werkzaamheden aan de Zdl.Parallelweg zijn afgerond, ook die wegen formeel aan te wijzen als wegen waarvoor een maximumsnelheid van 30km/u zal gelden. De inrichting van die wegen behoeft op dit moment geen verdere infrastructurele aanpassing zodat volstaan kan worden met het aangeven van de maatregel vanaf de Klapstraat door middel van de daarvoor in het RVV 1990 voorgeschreven borden.

Burgemeester en wethouders hebben ten behoeve van de genoemde maatregelen op 8 mei 2001 het formele verkeersbesluit genomen. De volledige tekst van bovengenoemd besluit ligt vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis. Voor nadere informatie over dit besluit kunt u tijdens kantooruren terecht bij de afdeling openbare werken ( tel.3179530).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen 6 weken na de dag waarop deze beslissing is bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de president van de rechtbank van Arnhem.

Plaatsing van (bouw)materialen, containers e.d. op of aan de openbare weg

Artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid greep te houden op situaties die hinder of gevaar kunnen opleveren of ontsierend kunnen zijn. Het artikel verbiedt het plaatsen van voorwerpen of stoffen op of aan de weg zonder vergunning van burgemeester en wethouders. Onder het begrip openbare weg wordt verstaan:


1 de weg als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994 en de daaraan liggende en als zodanig aangeduide parkeerterreinen;


2 de - al dan niet met enige beperking - voor het publiek toegankelijke pleinen en open plaatsen, parken, plantsoenen, speelweiden, bossen en andere natuurterreinen, ijsvlakten en aanlegplaatsen voor vaartuigen;


3 de voor het publiek toegankelijke stoepen, trappen, portieken, gangen, passages en galerijen, welke uitsluitend tot voor bewoning in gebruik zijnde ruimte toegang geven en niet afsluitbaar zijn;


4 andere voor het publiek toegankelijke, al dan niet afsluitbare stoepen, trappen, portieken, gangen, passages en galerijen; de afsluitbare alleen gedurende de tijd dat zij niet door of vanwege degene die daartoe naar burgerlijk recht bevoegd is, zijn afgesloten.

Geregeld komt het voor dat bijvoorbeeld een aannemer in opdracht van een burger onder meer containers, bouwmaterialen en dergelijke zonder vergunning plaatst op of aan de openbare weg. Vooral uit oogpunt van verkeersveiligheid en de gevolgen die dit plaatsen kan hebben voor de aansprakelijkheid van de gemeente als wegbeheerder is het plaatsen zonder vergunning ongewenst.

De gemeente gaat daarom strenger toezien op plaatsing van dit soort zaken en zal zonodig door het toepassen van bestuursdwang (bijvoorbeeld het weghalen van de materialen op kosten van de overtreder bij verkeersgevaarlijke situaties) naleving van de APV afdwingen.

Wij adviseren u om wanneer u voor het plaatsen van de eerdergenoemde materialen een deel van de openbare weg wilt gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u uw huis gaat (ver)bouwen en deze materialen niet kwijt kunt op uw eigen perceel, contact op te nemen met medewerkers van de afdeling AJZ/VROM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Verstegen van de afdeling AJZ/VROM, telefoon (026) 3179380.

Het Nederlands Astma Fonds collecteert van 13 mei tot en met 19 mei 2001.