Gemeente Leiden

Kinderen presenteren ontwerp speelplek

Dinsdag 22 mei presenteren kinderen van basisschool Apollo (Donizettilaan 1a) hun zelfbedachte plannen voor het inrichten van de nieuw te realiseren speelplek in het Hooghkamerpark. De kinderen zijn de afgelopen weken in groepjes bezig geweest om maquettes te maken voor de speelplek die ze zelf gaan gebruiken. Speciaal voor pers en geïnteresseerden laten de kinderen zien wat ze tot nu toe bedacht en gemaakt hebben. Een uniek project.

De Apolloschool is benaderd door de sector Wijkbeheer met de vraag of de leerlingen ideeën kunnen maken voor de inrichting van de speelplek. Randvoorwaarde is dat er geen traditionele speeltoestellen als glijbanen, wipkippen en dergelijke worden gebruikt. De school heeft leskisten gekregen met materialen en ondergronden op schaal om daarmee een maquette te maken. Ter inspiratie hebben ze een boekje gekregen met plattegrond, foto's, knipsels en kreten. Vier groepen zijn hiermee druk aan het werk.

In overleg met omwonenden en gebruikers van het park komt er een verbeteringsplan voor het Hooghkamerpark in Leiden. De avontuurlijke speelplek in het oostelijk deel van het park is onderdeel van dit plan. De gemeente Leiden kan zelf een plan ontwerpen, maar waarom niet door de jeugdige gebruikers zelf laten bedenken?

Waar en wanneer?

Dinsdag 22 mei om 9.00 uur presenteren de kinderen hun maquettes aan de Donizettilaan 1a in Leiden. Belangstellenden kunnen zich bij de school melden.

De jury die de maquettes, gaat beoordelen bestaat onder andere uit leden van de groengroep Hooghkamerpark. Met deze groengroep is al regelmatig overleg gevoerd over de plannen voor het park. Het winnende ontwerp wordt uiteindelijk uitgevoerd.