Gemeente Delfzijl

VOORSTEL

22-05-2001

Renovatiewerkzaamheden en herinrichting centrum Delfzijl

De riolering in de Schoolstraat renoveren, het kruispunt Oude Schans-Kerkstraat en de Schoolstraat en de Singel in het centrum van Delfzijl herinrichten. Dit stelt het college van B&W op donderdag 28 juni voor aan de raad. Het benodigde bedrag voor de werkzaamheden is begroot op negen ton.

Herstelwerkzaamheden

De bestrating in de Schoolstraat en de Singel bevindt zich in een dusdanig slechte staat dat herstraatwerkzaamheden noodzakelijk zijn. Het herstraten is in verband met de werkzaamheden aan het Molenbergplein tot nu toe uitgesteld. Omdat de werkzaamheden aan het Molenbergplein en de Kerkstraat nu zover zijn gevorderd dat er weinig bouwverkeer meer plaatsvindt, kunnen de herstelwerkzaamheden in de Schoolstraat en de Singel van start gaan. Gelijktijdig met met de herinrichting zal de riolering in de Schoolstraat worden vernieuwd.

Bestrating

De bestrating in de weg en de trottoirs (aan de binnenzijde) van de Schoolstraat en de Singel zullen dezelfde uitstraling krijgen als de al heringerichte onderdelen in het centrum van Delfzijl. Dat houdt in dat de verharding in de weg wordt uitgevoerd in gele klinkers en de trottoirs in oranje-rood gemeleerde klinkers.

__

voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer G.Aalders, telefoonnummer: 0596 - 639956.