CDA

Vragen over doorrekening WAO-voorstellen commissie Donner

Tweede Kamerlid Cees van der Knaap heeft aan minister van Economische Zaken Jorritsma en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Hoogervorst schriftelijke vragen gesteld over de doorrekening en beoordeling van de WAO-voorstellen van de commissie Donner II. Van der Knaap wil uiterlijk 29 mei antwoorden op zijn vragen.

Hieronder staan de vragen van Cees van der Knaap:

1. Wat is de relevantie van de doorekening van het CPB van de plannen van de commissie Donner II als in het persbericht van het CPB geconcludeerd wordt dat belangrijke elementen van de voorstellen nog niet zijn uitgewerkt en slechts beperkt empirisch onderzoek beschikbaar is?
2. Zal het CPB nog aanvullende berekeningen maken, als de voorstellen wel concreet zijn uitgewerkt?

3. Heeft de commissie Donner II de opdracht om de WAO "goedkoper" te maken (1)? Zo nee, waarom beoordelen ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op verzoek van de staatssecretaris de voorstellen op hun financiële gevolgen?

4. Als deze financiële gevolgen zo van belang worden geacht, waarom is dan niet in de opdracht aan de commissie Donner II opgenomen dat hij aanbevelingen moest doen om de WAO goedkoper te maken?
5. Zijn de financiële gevolgen het belangrijkste aspect bij de beoordeling door de staatssecretaris van de voorstellen?

6. Kunnen deze vragen uiterlijk dinsdag 29 mei 2001 beantwoord worden?
(1) Algemeen Dagblad, 22 mei