Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.40 uur
Agressieve automobilist bekeurd

DE BILT Tijdens hun surveillance zagen agenten gisterenavond omstreeks acht uur een automobilist meerdere overtredingen maken.

De man, een 21-jarige inwoner van De Bilt, reed met zijn auto over de Biltse Rading met een snelheid van 104 km/h. Op de Blauw Kapelseweg reed hij vervolgens zonder enige noodzaak over de linker rijstrook.

De man gedroeg zich zeer agressief en irritant. Nadat hij door de agenten was staande gehouden, stapte hij al scheldend uit zijn auto en overhandigde, zonder dat de agenten daarnaar gevraagd hadden, zijn rijbewijs en zijn kentekenbewijs.

Nadat de man proces-verbaal was aangezegd werden de scheldpartijen heviger en was het onmogelijk om met de man een normaal gesprek te voeren. Hij weigerde de bekeuringen in ontvangst te nemen, stapte in zijn auto en reed al scheldend en vloekend weg.

De man heeft zich inmiddels gemeld en is verzocht om de bekeuringen en zijn autopapieren op het bureau in Bilthoven op te komen halen.

Overlast jeugd

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Buurtbewoners van de Prinses Beatrixlaan hebben gisterenavond bij de politie geklaagd over het gedrag van de jeugd uit de wijk.

Gisterenavond omstreeks kwart voor negen gedroegen met name twee jongens zich vervelend door de auto van een buurtbewoner te verplaatsen en tegen een hek te urineren. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hebben zij de raddraaiers, twee 17-jarige jongens uit Driebergen, op hun gedrag aangesproken.

Met de twee jongens zijn de agenten ook met de ouders gaan praten en hebben zij duidelijke afspraken gemaakt. De jeugd zal in de gaten worden gehouden en er zal bij een eerstvolgende keer verbaliserend worden opgetreden.