Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 10.00 uur
Bromfietser gewond na aanrijding

MAARSBERGEN Maandagmiddag is de bestuurder van een bromfiets op de Woudenbergseweg gewond geraakt, nadat hij was aangereden door een afslaande auto.

De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Ingen, reed over het fietspad van de Woudenbergseweg komende uit de richting van Leersum. Toen hij de kruising met de Scherpenzeelseweg naderde sloeg een automobilist, een 75-jarige man uit Leersum, rechtsaf en zag daarbij de bromfietser over het hoofd.

De jongen uit Ingen botste met zijn bromfiets tegen de linkerzijde van de auto en kwam te vallen. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen en is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. De bromfiets raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd. De linkerzijde van de auto liep door de aanrijding eveneens schade op.

Intensieve verkeerssurveillance

VEENENDAAL De politie heeft gisterenavond in de wijk Zuid intensieve verkeerssurveillance verricht. Het resultaat was een groot aantal corrigerende gesprekken met weggebruikers en vijf processen verbaal.

Er werd onder andere bekeurd voor het niet dragen van een helm, een lekke uitlaat en het voeren van onjuiste verlichting. Een aantal bestuurders van vrachtautos is aangezegd om hun voertuig buiten de woonwijk te parkeren.

Op de Groenveldselaan werd een automobilist betrapt op het overschrijden van de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. Hij passeerde de Lasergun met en snelheid van bijna 100 km/h.