Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.50 uur
Caravancontrole

BREUKELEN/ABCOUDE/LOENEN De politie heeft afgelopen vrijdag 18 en zaterdag 19 mei ongeveer 30 caravans gecontroleerd. Eigenaren konden zich hiervoor vooraf aanmelden. Het aantal aangeboden caravans viel wat tegen, maar heeft mogelijk te maken met de MKZ-problematiek. Eigenaren mochten wel de caravans uit de stallingen halen, maar dan voorlopig niet meer terugbrengen. Hierdoor zagen kennelijk veel eigenaren af om naar de controle te komen.

Bij de controle lette de politie op de technische eisen, personeel van de brandweer keek naar het veilig gebruik van gas in de caravans en medewerkers van 3VO verzorgde een ogentest en gaf adviezen over het veilig rijden in het verkeer.

Geen enkele caravan was geheel in orde. Er werden vooral gebreken geconstateerd aan remmen, banden, de losbreekreminrichting, wiellagers, schokdempers en vering. De brandweer ontdekte veel gebreken aan gasdrukregelaars (oudste was van 1978!), uitgedroogde en verouderde gassslangen (oudste was 12 jaar, terwijl geadviseerd wordt de slangen om de twee jaar te vervangen) en te oude gasflessen.

De politie, brandweer en 3VO vonden, gezien de resultaten, het een zeer nuttige controle.

Mannen aangehouden

WOERDEN Op aangeven van een oplettende getuige lukte het de politie gisteravond om twee mannen van 28 en 35 jaar uit België en Frankrijk aan te houden op verdenking van diefstal.

De getuige zag de twee mannen, die een auto met Belgisch kenteken hadden geparkeerd in de Amsterdamlaan, zich verdacht ophouden bij andere personenautos en woningen en belde de politie.

De politie constateerde dat de portiersloten en het contactslot waren verwijderd en bij navraag bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De twee mannen waren inmiddels verder de wijk ingelopen, maar konden naar aanleiding van het doorgegeven signalement alsnog in de kraag worden gepakt.

Rijden tijdens ontzegging

WOERDEN De politie controleerde afgelopen nacht een 39-jarige automobilist uit Arnhem op de snelweg A-12. De man bleek een ontzegging tot het besturen van motorvoertuigen te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Autos vernield
ABCOUDE Tussen vrijdag 18 en zaterdag 19 mei zijn zeven geparkeerde autos op Blomswaard vernield. De autos waren over de gehele zijde met een scherp voorwerp bekrast. De eigenaren hebben aangifte gedaan. De politie heeft geen enkel spoor van (een) mogelijke dader(s).

Controle op geparkeerde caravans

DE RONDE VENEN De politie wil de overlast van geparkeerde caravans in de diverse wijken zoveel mogelijk tegengaan. Het is namelijk eigenaren van caravans/campers e.d. niet toegestaan om deze langer dan drie dagen achtereen op de openbare weg te laten staan. Op maandag 21 mei is een eerste inventarisatie gehouden in Wilnis. Er werden veertien geparkeerde caravans/campers in de diverse wijken aangetroffen. Na drie dagen zal een hercontrole plaatsvinden en zal tegen de eigenaren opgetreden worden. Het is de bedoeling dat alle wijken in de woonkeren worden gecontroleerd.