Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.35 uur
Man bekent tien branden te hebben aangestoken

UTRECHT Een twintigjarige inwoner van De Meern heeft bekend tien branden te hebben gesticht onder invloed van alcohol. De man stak het afgelopen jaar onder meer een bouwkeet, riet van een huis in aanbouw, papier en containers in brand. De politie kon de man aanhouden na een tip van een getuige die de man kort voor zijn laatste brandstichting, in een bouwkeet aan de De Milan Viscontilaan in De Meern, had gezien. Bij deze brand raakte een brandweerman gewond.

De man zegt zelf geschrokken te zijn van de schade die hij heeft aangericht en wijt de brandstichtingen aan zijn alcoholgebruik.

Twaalf illegale Bulgaren
UTRECHT In een woning aan de Riouwstraat trof de politie maandagmorgen twaalf Bulgaren aan. De mensen bleken illegaal in Nederland te zijn en zullen binnenkort worden uitgezet naar Bulgarije.

De politie had informatie dat in de woning illegalen zouden verblijven. Toen de politie maandagmorgen in de woning controleerde, trof zij daar negen Bulgaarse mannen en drie Bulgaarse vrouwen aan. De oudste is 42 en de jongste tien jaar, de anderen zijn rond de dertig jaar.

Met te veel op over busbaan

UTRECHT Politieagenten zagen maandagmorgen rond half tien op de Amsterdamsestraatweg een automobilist over de busbaan rijden. Zij controleerden de man, die te veel gedronken bleek te hebben. Hierop werd hij aangehouden.
De man, een vijftigjarige Utrechter, bleek met 1,2 promille op te rijden. Hij mocht het politiebureau later met een forse boete verlaten.

Gordelcontrole
UTRECHT Tijdens een gordelcontrole bleek tien procent van de mensen de autogordel niet te dragen. De politie hield de controle maandagmiddag tussen half twee en vier uur op de Lunettenbaan. In totaal werden bijna driehonderd mensen gecontroleerd, waarvan 33 de gordel niet om hadden. Zij kregen allen een bekeuring van negentig gulden.

Onzinnig geweld
UTRECHT Een 25-jarige Utrechter werd maandagavond negen uur mishandeld op het Herderplein. De jongeman werd door een man in een telefooncel gewenkt, maar werd vervolgens gestompt en geschopt. De man heeft geen idee waarom hij mishandeld is. Doordat een man op een brommer tussenbeide kwam, kon het slachtoffer een winkel in vluchten om aan zijn belager te ontkomen. De politie is bezig met een onderzoek naar de dader.

Zonder helm, geen certificaat

UTRECHT Op de Laan van Maarschalkerweerd hield de politie maandagmiddag tegen half zes twee jongens op een brommer aan omdat zij geen helm droegen. De bestuurder, een zeventienjarige inwoner van Utrecht, bleek daarnaast niet in het bezit van een bromfietscertificaat te zijn en de brommer bleek niet verzekerd. Voor al deze feiten zijn bonnen uitgeschreven.

In slaap tegen boom met auto van vijftien piek
UTRECHT Doordat een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats achter het stuur in slaap was gevallen, reed hij maandagmorgen tegen half zes op de Maliebaan tegen een boom.
De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en droeg geen gordel. Ook verklaarde de man te hard te hebben gereden. Hij is met pijn op de borst en last van zijn nek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Daarna is hij door de politie aangehouden, omdat de auto gestolen was. De man verklaarde de auto van een onbekende junk te hebben gekocht voor vijftien gulden. De auto raakte bij de aanrijding total loss.

Gewonden na aanrijdingen

UTRECHT Een achttienjarige Amersfoorter raakte maandagmiddag tegen vier uur op de Biltstraat gewond na een aanrijding met een bestelauto. De Amersfoorter reed met hoge snelheid op zijn brommer over de Biltstraat. Hij wilde met dezelfde snelheid langs een stilstaande vrachtauto rijden en reed hiervoor op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer. Hij kon hierdoor een hem tegemoetkomende bestelauto, bestuurd door een 31-jarige Utrechter, niet ontwijken. De bestuurder van dit voertuig probeerde nog te remmen en uit te wijken, maar ook dit mocht niet meer baten. De brommerbestuurder is met letsel aan beide benen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brommer wordt technisch onderzocht.

Bij een aanrijding op de Nijverheidsweg raakten maandagmiddag rond kwart over twee twee mensen gewond.
De bestuurder van de bromfiets, een zestienjarige jongen uit Nieuwegein, reed ondanks een voor hem rood verkeerslicht de kruising Cartesiusweg-Nijverheidsweg op. Hij kwam uit de richting Spinozaweg. Een door groen licht rijdende 54-jarige Utrechtse automobilist kon de brommer niet ontwijken. De bestuurder en zijn passagier, een zestienjarige Utrechter, raakten gewond. Beiden braken de linkerarm. De bestuurder liep ook een hersenschudding op.