Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-05-2001
1e Persbericht van 22 mei 2001


Berichten uit de regio

Helmond: Inbraak in een woning
Dinsdagmorgen tussen 01.00 uur en 01.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Jan Stevensstraat. Men kwam de woning binnen door verbreking van de voordeur. Uit de woning zijn een schilderij, stereocombinatie, halsketting en twee Delfsblauwe vazen weggenomen.

Deurne: Inbraak in twee bedrijven
Tussen maandagmiddag 17.00 uur en dinsdagmorgen 04.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Stationstraat. Men kwam het bedrijf binnen door vernieling van een ruit van de toegangsdeur met een stoeptegel. In het bedrijf zijn diverse vernielingen gepleegd. Een oogmeetapparaat is weggenomen.

Omstreeks dezelfde tijd werd er ingebroken in een ander bedrijf aan de Stationsstraat. Ook hier kwam men binnen door vernieling van een ruit van de toegangsdeur met een stoeptegel. In het bedrijf is grote schade aangericht maar er is niets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Nuenen: Verdachten van autodiefstal aangehouden Op de Europalaan zijn vanmorgen om 02.03 uur, een 37-jarige inwoner van Gemert, een 35-inwoonster van Gemert en een 31-jarige Eindhovense, aangehouden. De drie verdachten hadden pech met een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Op het moment dat zij een lift kregen van een andere personenauto kwam de politie ter plaatse en hield de verdachten aan. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen illegale vreemdelingen
Bij een controle door de politie van diverse prostitutie panden op de Hoogstraat, Hemelrijken en Baekelandplein, zijn dinsdag vijf illegale vreemdelingen staande gehouden. Uit controle van de papieren leek dat zij illegaal in ons land verbleven. Drie vrouwen in de leeftijd van 22 en 24 jaar waren afkomstig uit Bulgarije. Twee van hen waren in het bezit van een vals Italiaans paspoort. Een 31-jarige Nigeriaanse vrouw was in het bezit van een Italiaans identiteitsbewijs waarmee ze hier niet mag werken. De vijfde vrouw is een 24-jarige Ghanese. Alle verdachten zijn in afwachting van hun uitzetting in vreemdelingen bewaring gegaan. De politie zal de komende tijd meerdere controles houden.

Reusel: Diefstal uit een bedrijf
Uit een loods van een bedrijf aan de Postelsedijk zijn de afgelopen nacht 20 zakken zaaimaïs weggenomen. De daders kwamen de loods binnen door aan de zijkant van de loods een raam te verwijderen.