Gemeente Nieuwegein

Meer drempels in Hoog Zandveld naar aanleiding van inspraak Onlangs heeft de gemeente het wijkverkeersplan voor Hoog Zandveld ter inspraak voorgelegd aan belanghebbenden. In het wijkverkeersplan worden de plaatsen aangegeven waar snelheidsremmende maatregelen het te hard en onveilig rijden moeten verminderen. Het wijkverkeersplan kreeg tijdens de inspraakbijeenkomst Fort Vreeswijk op 22 maart 2001 positieve reacties. Op basis van de inspraakreacties zijn drie snelheidsremmers toegevoegd en enkele kleine wijzigingen in uitvoering van snelheidremmers.
Vanwege het aanmerkelijke rijtijdverlies voor het openbaar vervoer wordt de toegestane rijsnelheid op het Parkhout op 50 km/uur gehouden.

Naar aanleiding van de inspraak heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten tot de volgende aanpassingen:


* Toevoegen van drie kruispuntplateaus in de Helmkruid, gelegen bij plaatsen waar veel fietsers kruisen.

* Het plateau in de Korenbloemstraat/Klaproosstraat te verlengen tot de Ridderspoor.

* Het plateau op de kruising Irisstraat/Asterstraat te vervangen door een verkeersdrempel in de Irisstraat tussen Asterstraat en Anjerhof.

* Handhaven van de toegestane rijsnelheid van 50 km/uur op het Parkhout tussen beide bus/verkeers-sluizen; snelheidsremmers bij de fiets- en voetgangersoversteken en op de uiteinden van het park bieden de vereiste bescherming.

Op 31 mei vanaf 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer en vervoer, Milieu en Cultuur het wijk-verkeers-plan Hoog Zandveld. De raadscommissie vergadert in het gemeentehuis, Martinbaan 2. De vergadering is openbaar. Na de behandeling door de raadscommissie besluit de gemeenteraad op 21 juni 2001 definitief over het verkeersplan. De start van de uitvoering wordt op het eind van 2001 verwacht.

Geïnteresseerden kunnen telefonische inlichtingen inwinnen bij de heer Van de Hulsbeek (030)607 18 34 of de heer Otte (030)607 12 89.



Invoerdatum 21-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein