Gemeente Nieuwegein

Kleine aanpassing wijkverkeersplan Zuilenstein - Huis de Geer naar aanleiding van inspraak
Onlangs heeft de gemeente het wijkverkeersplan voor Zuilenstein Huis de Geer ter inspraak voorgelegd aan belanghebbenden. In dit wijkverkeersplan geeft de gemeente de plaatsen aan waar snelheidsremmende maatregelen het te hard en onveilig rijden moeten verminderen. Het wijkverkeersplan kreeg tijdens de inspraakavond in de Lantaern op 4 april 2001 in hoofdzaak positieve reacties. Er zijn ruim 20 inspraakreacties ontvangen. Bewoners van de Schubertstraat e.o. hebben gevraagd het voorgestelde fietspad tussen Schubertstraat en Buxtehudelaan niet aan te leggen.

Naar aanleiding van de inspraak heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten tot de volgende aanpassing:


* In de Bartoklaan (dit is in een buurt waar al verkeersremmende maatregelen getroffen zijn) wordt een extra drempel gerealiseerd om oversteken te vergemakkelijken.

* De brug voor langzaam verkeer in het park ter hoogte van Belcanto wordt door zowel fietsers als voetgangers gebruikt. Ter ondersteuning van deze gecombineerde functie wordt een gedeelte van de brug met rode deklaag uitgevoerd en een gedeelte in standaard materiaal.

* Om budgettaire redenen kon niet ingegaan worden om verzoeken tot het verlagen van een brug dan wel het minder stijl maken van de hellingbaan van die brug. Evenmin kon uit oogpunt van financiën en verder ook door onvoldoende overtuiging over de meerwaarde, worden ingegaan op het verzoek om op het kruispunt Sweelincklaan Diepenbrocklaan een rotonde aan te leggen.

Het college houdt vast aan het voorstel om tussen Schubertstraat en Buxtehudelaan een fietspad aan te leggen, evenwijdig aan het daar reeds bestaande voetpad. Dat voetpad wordt in de huidige praktijk al soms door fietsers en bromfietsers gebruikt. De door de bewoners gevreesde overlast van bromfietsers zal zich volgens het college niet voordoen, omdat het college verwacht dat de doorsteek na de aanleg van het nieuwe fietspad niet door wezenlijk méér (brom)fietsers zal worden gebruikt dan nu al het geval is. De doorsteek wordt nu en in de toekomst vooral gebruikt door bewoners van enkele achterliggende straten, zo verwacht het college. Daarnaast neemt de veiligheid op het bestaande voetpad door deze maatregel toe. Bovendien maken deze kleine maatregelen het fietsen aantrekkelijker.

Op donderdag 31 mei vanaf 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer en vervoer, Milieu en Cultuur het wijk-verkeers-plan. De raadscommissie vergadert in het gemeentehuis, Martinbaan 2. De vergadering is openbaar. Na de commissiebehandeling besluit de gemeenteraad op 21 juni 2001 definitief over het verkeersplan. De start van de uitvoering wordt eind 2001 verwacht.

Geïnteresseerden kunnen telefonische inlichtingen inwinnen bij de heer B. van de Hulsbeek (030)607 18 34 of de heer F. Piso (030)607 18 35.



Invoerdatum 21-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein