Chordiant neemt Java Server-technologie over van ActionPoint

Hoofddorp, 22 mei 2001 - Chordiant Software, Inc. (NASDAQ:CHRD) heeft de Java Server-technologie van ActionPoint, Inc. (NASDAQ: ACTP) aangekocht voor circa 7,2 miljoen dollar in contanten en aandelen. Door deze overname zullen 20 medewerkers van ActionPoint overstappen naar Chordiant. Chordiant heeft de Java Server met applicatiecomponenten van ActionPoint gekocht om haar business-to-individual-applicaties (B2I) verder te kunnen uitbreiden. Chordiant kan met deze nieuwste aanwinst een versnelling bieden op het gebied van Java-ontwikkeling en een HTML/DHTML- en Java JSP-applicatieraamwerk waarmee haar Unified CRM-oplossing voor thin client-applicaties wordt uitgebreid.

Met de aangekochte, op XML gebaseerde Java Server-technologie kan Chordiant voorzien in dynamische en gepersonaliseerde webinteracties. Deze technologie brengt transactiegegevens en applicatie-intelligentie sneller naar de browser van de klant, waardoor de wachttijd wordt verkort. Het applicatieraamwerk voorziet tevens in gepersonaliseerde content, zodat gebruikers op basis van eerder gegeven antwoorden, alleen relevante vragen gesteld worden. Verder biedt het mogelijkheden voor het op maat maken van presentatie-formats die aansluiten bij de wensen van de klant of partner. Zo ontstaat een complete oplossing voor end-to-end klantrelatiebeheer op het internet.

"Onze klanten zullen profiteren van dit op Java gebaseerde thin client-applicatieraamwerk, wanneer het wordt toegepast op onze op het internet gebaseerde e-marketing-, e-verkoop- en e-service- applicaties, waardoor ze direct effectief zaken kunnen doen met de consument", aldus Sam Spadafora, CEO van Chordiant Software. "Met de interactieve applicaties kunnen ze eenvoudiger reageren op aanbiedingen uit de markt, producten en diensten selecteren en die voorzien van gepersonaliseerde dienstverlening voor het direct aankopen via het web."

De op het web gebaseerde thin client-applicaties bieden de consument direct toegang tot de diensten van een organisatie en leveren een eenduidig klantbeeld aan de gebruikers van het Intelligent Customer Interaction Management-platform (ICIM) van Chordiant.

Chordiant Software
Chordiant Software (Nasdaq: CHRD) biedt een compleet pakket van CRM-applicaties waarmee omvangrijke organisaties al hun contacten met consumenten kunnen optimaliseren, ongeacht of de communicatie verloopt via het web, e-mail, draadloze verbindingen of call centers. De software biedt ondersteuning voor geïntegreerd spraak-, data- en internetverkeer, en beschikt over een complete workflow engine. Met Chordiant geeft elk contact toegevoegde waarde aan de relatie met de klant en daarmee aan de omzet en winst van de onderneming.

Chordiant-software is al in gebruik bij een aantal toonaangevende organisaties, zoals Lloyds TSB, Royal Bank of Scotland, Barclays Mercantile, Thomas Cook Global Services, Barclaycard, Direct Line, MetLife, Halifax Card Services, BSkyB, GM OnStar en First USA. Chordiant Software heeft haar hoofdkantoor in Cupertino, Californië en heeft regionale kantoren in Londen, Melbourne, Chicago, München, Dallas, New York, Parijs, Frankfurt en Hoofddorp.

Meer informatie over Chordiant is te vinden op de Website: www.chordiant.com.