Gemeente Nieuwegein

College stelt beleid vast voor accentueren fietsstroken Het college heeft vastgesteld hoe het om wil gaan met rode deklagen op fietsstroken. Deze vraag kwam naar boven bij de ontwikkeling van enkele van de wijkverkeersplannen (die de gemeente in overleg met belanghebbenden ontwikkelt of heeft ontwikkeld). Dit beleid is het toetsingskader voor nieuwe verkeersprojecten.

Het college heeft besloten om vrijliggende fietspaden en fietsstroken op 50 km wegen altijd te voorzien van een rode deklaag. De 30 km wegen worden alleen in bijzondere gevallen voorzien van fietsstroken met een rode deklaag. Bijvoorbeeld als deze weg onderdeel uitmaakt van een busroute, of van het netwerk van hoofdfietsroutes in Nieuwegein. Op kruisingen wordt de rode fietsstrook doorgetrokken als fietsers op een kruising voorrang hebben. Daarmee wordt de voorrang benadrukt. Langs 70 km wegen in Nieuwegein komen fietsstroken niet voor.

Het kost de gemeente naar schatting ruim 2,2 miljoen gulden om het huidige wegennet hierop aan te passen. Het is de bedoeling van het college dit in 2003 te realiseren. Het college zal de gemeenteraad hier te zijner tijd geld voor vragen.



Invoerdatum 22-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein