AutoRai

22-5-2001

Musso Prestige vult gamma SsangYong aan

SsangYong brengt een nieuw 4WD topmodel op de markt: de Musso Prestige. Met deze zeer luxe turbodieseluitvoering van de Musso vult het Koreaanse merk zijn al uitgebreide gamma aan.

De term tailor made is zeker van toepassing op de Musso Prestige. Het interieur van de auto is geheel aan te passen aan de wensen van de automobilist. De stoelen, het stuur en de deurpanelen zijn bekleed met een prachtige kwaliteit leder en de voorstoelen zijn tevens verwarmbaar. De klant kan de kleurstelling van het leder, piping en stiksels geheel zelf bepalen. Het dashboard en het stuurwiel zijn afgewerkt met een woodgrain effect. Daarnaast geven de mistlampen voor en de exclusieve lichtmetalen velgen, gecombineerd met brede 255/70/15 banden, het model een luxe uitstraling.

Pittig rijplezier

De Musso Prestige beschikt onder meer over elektrisch inschakelbare vierwielaandrijving, ABS, ABD, climate control, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels (verwarmd). Verder bevat het luxe model cruise control en een regensensor. De krachtige Mercedes-Benz 2.9-turbodiesel zorgt voor pittig rijplezier. De motor levert maar liefst een vermogen van 88 kW/120 pk bij 4.000 tpm. Het maximale koppel bedraagt 245 Nm bij 2.250 tpm. Kortom, de Prestige biedt een uitgebalanceerde combinatie van krachtige prestaties, elegante belijning en een zeer complete en comfortabele inrichting die volledig aansluit op de wensen van de hedendaagse automobilist. De prijs van de Musso Prestige bedraagt 100.413,75 (inclusief BTW/BPM). Voor de uitvoering met automatische transmissie geldt een meerprijs van 6.000,-.

Verkopen

Het gaat goed met SsangYong. Ondanks tegenvallende verkopen in de gehele autobranche liggen de verkoopaantallen van het sinds enige tijd weer geheel zelfstandige Koreaanse merk op schema. Dit uitstekende resultaat is grotendeels te danken aan de in 4x4 gespecialiseerde dealerorganisatie en het zeer complete 4WD productengamma van SsangYong, de uitstekende prijs / kwaliteit verhouding alsmede de specifieke marktbenadering. De komende maanden zal SsangYong weer aanwezig zijn op vele gerenommeerde outdoor evenementen, zoals de Home & Garden Fair in Velsen (20 t/m 24 mei) en het Nederlands Kampioenschap Dressuur in Nijmegen (8 t/m 10 juni).