Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 22-05-2001 Mediaberichten 22 mei (12.45 uur)

VENRAY Verkeersgewonde

VENRAY Een 16-jarige Venraynaar raakte maandagavond gewond. Hij reed omstreeks 22.30 met zijn bromfiets over de Klaproos. Hij kwam daarbij in aanrijding met een 15-jarige Venraynaar die de weg overstak. De bromfietser kwam ten val en raakte daarbij gewond aan zijn heup. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voetganger is in een later stadium met diverse klachten eveneens naar de EHBO gebracht.

WEERT Verkeersgewonde 2

(Aanvulling; woonplaatsen betrokkenen)

WEERT Een 74-jarige vrouw (uit Weert) raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding. De vrouw fietste omstreeks half zes over de Emmasingel en sloeg op het kruispunt Emmasingel-Vogelsbleek linksaf de Vogelsbleek in. Ze kwam daarbij in aanrijding met een 25-jarige motorrijder (uit Nederweert) die eveneens over de Emmasingel reed. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LIMBURG-NOORD Snelheidscontroles

YSSELSTEYN Maandag controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Puttenweg. Van de 1089 passanten overschreden er 142 de maximale limiet. De controle werd gedeeltelijk uitgevoerd op de 50km zone en gedeeltelijk op de 80km zone. Bij de 50 km zone was de hoogstgemeten snelheid 84 km per uur en bij de 80 km zone was de hoogstgemeten snelheid 115 km per uur.

VENRAY Maandagmiddag controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Overloonseweg. Van de 445 passanten overschreden er 47 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 85 km per uur. Deze hoogste snelheid werd gereden door een bromfietser.

EIND Maandagmiddag controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Houtsberg. Van de 1187 passanten overschreden er 173 de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 120 km per uur.