PERSBERICHT

Amstelveen, 22 mei 2001

Jongerenevenementen blijven in trek

Ondanks de negatieve invloeden van de MKZ-crisis en de veelbesproken afname van de economische groei, staan jongerenevenementen volop in de aandacht. De kalender van 2001 bevat meer evenementen en meer sponsornamen in vergelijking tot vorig jaar.

Bovenstaande informatie is afkomstig uit de editie mei 2001 van de ReSpons Jongeren Evenementen Monitor. De Monitor, die 3 keer per jaar verschijnt, biedt inzicht in alle evenementen gericht op de leeftijdsgroep 13 tot en met 25 jaar.

De Mond- en Klauwzeer crisis kende uiteraard slachtoffers in de eerste 6 maanden van dit jaar. Zo kon onder andere het hardrockfestival Dynamo Open Air daardoor niet doorgaan. Het festival, dat de laatste paar jaar continu op zoek is naar een locatie, zou dit jaar voor het eerst in Lichtenvoorde plaatsvinden. Ook Powerpop, het nieuwe popfestival dat dit jaar op 13 mei in Nieuwegein had moeten plaatsvinden, werd vanwege MKZ-gevaar op last van de gemeente afgeblazen. De organisatie van het festival, dat in de periode voorafgaand aan het evenement veel media-aandacht genereerde, hoopt Powerpop nu op een later tijdstip te kunnen laten doorgaan.

Hair-care merk Clairol en IT-dienstverlener EDS, zijn de namen van twee adverteerders, die behoren tot de 13% nieuwe sponsornamen die in de mei-editie van de Jongeren Evenementen Monitor naar voren zijn gekomen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

ReSpons Evenementen Monitor
contactpersoon: Joyce Dullaart
Postbus 254
1180 AG AMSTELVEEN
Telefoon: 020 3457554 Telefax: 020 3454928
E-mail: info@respons.nl Internet: http://www.respons.nl