Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 22-05-2001 Persberichten district Kerkrade
Dinsdag 22 mei 2001 - 14.25 uur

Kerkrade; identiteit dode man bekend
De identiteit van de man die ten gevolge van de steekpartij op zondag 20 mei in Kerkrade gestorven is, is inmiddels bekend. Het betreft een 41-jarige Egyptenaar die woonachtig was in het Duitse Duisburg.
Het 12-man sterk bijstandsteam is nog steeds bezig de zaak te onderzoeken.
De vier verdachten zitten nog altijd in verzekering. Meer bijzonderheden heeft de politie op dit moment niet te melden.

Kerkrade; straatroof
Maandag 21 mei liep een 39-jarige man uit Kerkrade om 19.00 uur over de Rolduckerstraat in Kerkrade. In zijn hand droeg hij een fototas met daarin een fototoestel en de nodige toebehoren. Opeens werd hij voorbijgereden door een rode bromscooter waarop twee personen zaten. In het voorbijrijden rukte de passagier de tas uit de handen van de man waarna het tweetal razendsnel wegreed in de richting van de Onze Lieve Vrouwestraat. Van hen ontbreekt ieder spoor.

Landgraaf; met 110 km door bebouwde kom
Maandag 21 mei werd om 23.45 uur een 28-jarige vrouw uit Brunssum op de Europaweg-Noord in Landgraaf bekeurd wegens een flinke overschrijding van de maximum snelheid. Daar waar ze 50 km mocht rijden, constateerde de politie dat ze 110 km/uur reed. Omdat dit een overschrijding was van meer dan 50 km, werd haar rijbewijs direct ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; inbraak gemeentehuis
Middels een steen werd dinsdag 22 mei om 01.30 uur een ruit van het gemeentehuis aan de Markt in Kerkrade ingegooid. Ondanks dat de politie zeer snel ter plaatse was, wist men toch nog vier zogenaamde LCD-computerbeeldschermen buit te maken. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Landgraaf/Heerlen; 73 misdrijven opgelost
Medio februari hield de politie in Landgraaf een 17-jarige en twee 15 jarige jongens uit Landgraaf en Heerlen aan in verband met enkele inbraken in kelderboxen van de flats gelegen aan Achter de Winkel in Landgraaf.
Gedurende het onderzoek door de politie Landgraaf en Heerlen-Zuid bekenden de verdachten meerdere zaken die ze samen of met anderen al dan niet in een wisselende samenstelling pleegden. Tussen februari en eind april werden in totaal 14 verdachten aangehouden in de leeftijd tussen 11 en 20 jaar. De verdachten waren woonachting in Landgraaf en Heerlen.
In totaal hebben alle verdachten 73 misdrijven bekend die gepleegd werden tussen begin 2000 en medio februari 2001. Deze misdrijven vonden plaats in Landgraaf, Kerkrade en Heerlen. Als reden werd vaak verveling genoemd.
De misdrijven bestonden onder meer uit diefstallen van auto`s, brandstichting, inbraken in auto`s, diefstallen (al dan niet met geweld) van fietsen en bromscooters.
Alleen al dertig van de gepleegde misdrijven vonden plaats in de Heerlense wijk Molenberg.
Van de aangehouden verdachten werden er tijdens het onderzoek enkelen in verzekering gesteld. Momenteel is iedereen weer in vrijheid gesteld.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)