Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Oprichting faculteit der Kunsten

Persbericht 49 (22 mei 2001)

De Universiteit Leiden en de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans in Den Haag herenigen de beoefening van kusnten en wetenschappen in één huis, door de oprichting van de (universitaire) Faculteit der Kunsten.

Het onderwijs van de nieuwe faculteit begint op 1 september 2001 in Leiden en Den Haag, aan de universiteit en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. De faculteit richt zich daarbij op zogenoemde meervoudige talenten, studenten die het in zich hebben om wetenschappelijk en artistiek (als uitvoerend kunstenaar) op hoog niveau te presteren.

De samenwerking tussen de universiteit en de hogeschool werd op 14 mei jl. bezegeld door de ondertekening van een convenant door de Colleges van Bestuur van de beide onderwijsinstellingen.

Deze symbiose van wetenschappelijk onderwijs en hbo kunstvakonderwijs, zoals nu wordt vormgegeven in deze nieuwe Faculteit der Kunsten, is een nationaal unicum, maar ook internationaal onderscheidend. Dat geldt in het bijzonder voor de mogelijkheid om te promoveren (leidend tot een doctorstitel) op basis van een combinatie van wetenschappelijk en artistiek werk.

Wilt u meer achtergrondinformatie over deze oprichting surf dan door naar www.leidenuniv.nl/kenw . Voor nadere persinformatie en/of een uitgebreide brochure, kunt u naar onderstaand nummer bellen.

Meer informatie: Pink Meltzer (Internationalisering, Communicatie en Studenten)
Tel. 071-5273129 / Email ISM.Meltzer@ecm.leidenuniv.nl / 22 mei 2001, 14:13 uur