Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van dinsdagmiddag
16:21 dinsdag 22 mei 2001

Roel Hallink, 0528-295033 of 06-51528156


* Verkeersongeval met letsel

NIEUW DORDRECHT Tussen Nieuw Dordrecht en Oranjedorp vond vanmorgen een aanrijding plaats tussen twee bestuursters in de leeftijd van 19 en 41 jaar, beide afkomstig uit Nieuw Dordrecht. Het ongeluk vond plaats direct na de afslag naar Oranjedorp, net voor de scherpe smalle bocht naar rechts.
De 41 jarige vrouw kwam uit de richting van Nieuw Dordrecht en verklaarde dat de haar tegemoetkomende auto vermoedelijk in de binnenbocht zat, maar de juiste toedracht is nog niet duidelijk. Een botsing kon niet voorkomen worden.
De 19 jarige bestuurster is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen.


* Diefstal uit auto

COEVORDEN Vanmorgen deed een 32 jarige inwoner van Maasluis aangifte van inbraak in zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Kerkstraat. De daders hebben het portier omgebogen en hebben een radio-cd speler, 4 boxen, een lifehammer, twee jassen, sleutels en cds meegenomen.


* Diefstal uit bedrijf

HOOGEVEEN Afgelopen weekend zijn van een bedrijfsterrein aan de Fokkerstraat aluminium stijlprofielen en regelprofielen ontvreemdt. Vermoedelijk is bij het stelen van de profielen gebruik gemaakt van een vrachtauto. De schade bedraagt ruim F. 4000,-.

ASSEN In een bedrijf aan de Oude Molenstraat is afgelopen nacht ingebroken. De daders zijn binnen gekomen door een buitendeur open te breken. Binnen werden kasten en bureaus doorzocht. Er werd een geldkist met een paar honderd guldens meegenomen.


* Diefstal uit school

HOOGEVEEN Afgelopen weekend is er ingebroken in een school aan de Tilber. Er is een ruit uit de sponning genomen en vervolgens is de lessenaar van de leraar doorzocht en is een radio-cd speler weggenomen. De schade bedraagt F. 200,-.


* Onder invloed op de bromfiets

EMMEN Vanmiddag is een 51 jarige inwoner van Emmen aangehouden voor het onder invloed rijden op een bromfiets. De man blies op het bureau 320 µg/l. Hij kreeg een boete van F. 160,- en een rijverbod voor 2 uur en is heengezonden.


* Diefstal onroerend goed

ASSEN Vanmorgen deed een 38 jarige man uit Assen aangifte van inbraak in een clubgebouw aan de Rode Heklaan. Vermist worden een krat bier en 2 flessen frisdrank. Om binnen te komen hebben de daders een raam ingeslagen.

COEVORDEN In een schuur achter een woning aan De Savornin Lohmanstraat is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De 37 jarige eigenaar deed aangifte. De schuurdeur werd open gebroken en de diepvries werd leeggehaald. In de diepvries zaten onder andere diverse vleespakketten en diverse dozen snacks en pakken patat. Ook werden vele soorten gereedschappen en tuingereedschap weggenomen. Schade loopt in de duizenden guldens.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe