Persbericht

Gsm-nieuws, chatdiensten en RingTones
Nieuwe website bundelt sms-diensten voor jongeren

Ede, mei 2001

Onder de naam Mobelle.nl is onlangs een website van start gegaan die zich richt op de 'heavy users' onder de jonge mobiele bellers. Mobelle, ook te vinden op de teletextpagina's 130-136 van SBS 6 en 400-450 van Net 5, bundelt diensten die voornamelijk in het teken staan van sms.

De website valt in drie hoofdstukken uiteen: Fun, Facts en Friends. De rubriek Fun omvat actuele RingTones voor mobieltjes van Nokia, Motorola, Ericsson en Siemens. De RingTones worden speciaal voor Mobelle.nl gecomponeerd, op basis van de oorspronkelijke melodieën. De Premium-RingTones voor Nokia-toestellen bootsen ook ritmes en glissando na en klinken nog authentieker door het gebruik van coupletten en refreinen. Ook is er een overzicht te vinden van logo's die op Nokia-toestellen kunnen worden ontvangen. Voor de creatieve bezoekers is de Mobelle-LogoPainter ontwikkeld. Zowel de RingTones, als de Logo's worden speciaal voor Mobelle gemaakt. Hierdoor onderscheidt Mobelle zich van de vele andere Logo- en RingTone-websites.

Mobelle Facts brengt niet alleen het laatste nieuws over de gsm- en sms-ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld; in de FoneGallery is een compleet overzicht van gsm-toestellen met hun mogelijkheden te vinden. Tevens houdt Mobelle bij waar interessante gsm-aanbiedingen te vinden zijn. Lezers kunnen ook vragen stellen over al hun gsm-kwesties. Een woordenlijst completeert het Facts-gedeelte van Mobelle.

Wie meedoet met de sms-dienst DirectChat via SBS 6 Text, kan op Mobelle.nl in de rubriek Friends een sms-paspoort invullen en vervolgens via sms in contact komen met andere mobiele bellers en paspoorten van andere chatters inzien. Verder bestaat de mogelijkheid om na te gaan met wie bepaalde berichten zijn uitgewisseld in de ChatHistory en zijn er diverse zoekmogelijkheden.
DirectChat maakt sms'en anoniem, zolang de gebruiker dat wenst. Hij of zij kiest een schuilnaam ('alias'). De afzender van de berichten is DirectChat, en niet de gebruiker. DirectChat is daarom een veilige en snelle manier om nieuwe mensen te leren kennen, vriendschappen op te bouwen of relaties aan te knopen.

De website is te vinden op www.mobelle.nl en richt zich met name op jonge mensen van 15 tot 35 jaar. In die leeftijdsgroep wordt zeer veel gebruik gemaakt van sms (short message service). Met sms kunnen tekstberichten van maximaal 160 tekens worden gestuurd. Daarnaast is het mogelijk om met varianten als SmartMessaging (Nokia) en Enhanced Messaging (Ericsson) content als RingTones, Screensavers, Logo's en Pictures te versturen.
Mobelle.nl, RingTones en DirectChat zijn diensten van Mobillion BV.

Over Mobillion
Mobillion BV is op 1 januari 2000 opgericht als een gezamenlijke onderneming van Media Groep West BV en het management. Media Groep West is op zijn beurt een dochteronderneming van NV Holdingmaatschappij De Telegraaf (90%) en UPC Nederland (10%). Mobillion BV is een elektronische uitgever die value-added services produceert voor mobiele bellers. De nadruk ligt daarbij op communicatiediensten (o.a. chatdiensten), informatiediensten (nieuws, telecominformatie, weer, verkeer, beursinformatie, sneeuwhoogten e.d.) en entertainmentdiensten (horoscopen, spelletjes en quizjes) voor de consumentenmarkt. Als drager voor de genoemde diensten maakt het bedrijf gebruik van technieken als interactieve voice-response (sprekende telefooncomputers), sms (korte tekstberichten via de gsm-telefoon), teletext, internet en WAP (datatoegang via de nieuwste generatie gsm-telefoons).