Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 mei 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN BELINFANTE EN WAGENAAR (BEIDEN PVDA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Is het u bekend dat Teleac/NOT een project ontwikkelt rond gebarentaal met een 12delige comedyserie in spreek- en gebarentaal, een gebarentaalcursus, informatie en verwijzingen via teletekst en internet, nazorg middels het Nederlands Gebarencentrum?

2. Wat is uw oordeel over dit project in het licht van uw inspanningen voor het bekend maken van gebarentaal en het ontwikkelen van eigen culturele vormen, mede in verband met de uitkomsten van de door verschillende fondsen georganiseerde studiedag op 17 mei jl.? (1)

3. Is het u bekend dat voor het project 1.821.500 gulden gebudgetteerd is en dat daarvan 1.629.500 gulden gefinancierd is uit verschillende bronnen?

4. Waarom is in het licht van de inzet van het ministerie OCW de in het totaal van de kosten bescheiden subsidieaanvraag van Teleac/NOT van 192.500 gulden afgewezen? Bent u bereid deze aanvraag alsnog toe te kennen?

(1) NRC, 18 mei 2001