Politiebericht Brabant-Noord: Uden 22-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

VERKEERSCONTROLES

Op maandagmiddag en maandagavond werd op de Erpseweg en de Corridor te Veghel, de Molenstraat en de Gemertseweg te Boekel en de Heuvelberg te Erp gecontroleerd op het overschrijden van de snelheidslimiet van 80 km/h. In totaal reden 186 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/h.

Maandagavond zijn op de kruising Sluisstraat-Rembrandtlaan te Veghel vier bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht. Tevens werd een personenauto aangetroffen die niet verzekerd bleek te zijn.

SCOOTERBESTUURDER LICHT GEWOND

Op maandagavond reed een 44-jarige Udense man met zijn personenauto over de Heinsbergenstraat te Uden ter hoogte van de kruising Kornetstraat in op een 23-jarige Udense scooterbestuurder. De scooterbestuurder is met lichte verwonding overgebracht naar ziekenhuis Bernhove te Veghel.

DIEFSTAL UIT VRACHTWAGEN

Aan de Amert te Veghel is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een vrachtwagen. De bestuurder lag te slapen terwijl de deur van zijn oplegger opengebroken werd en een doos slabbertjes uit de vrachtwagen werd meegenomen.

UIT GARAGE GESTOLEN

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een garage van een woonhuis aan de Saxofoonstraat te Uden. De verdachten zijn over de schutting geklommen en hebben uit de garage een kratje met lege brierflesjes en enkele lege frisdrankflessen meegenomen. De bewoonster zag de verdachten in de tuin en klopte op de raam waarna zij gevlucht zijn. Later die nacht werden de verdachten, twee Udense meisjes van 15 en 16 jaar, aangehouden. Eén van de meisjes is doorgestuurd naar bureau HALT.

VOORGELEIDING OFFICIER VAN JUSTITIE

In de nacht van zondag op maandag zijn aan de Berkendonk te Volkel twee Udense jongens van 15 en 18 jaar aangehouden wegens verdenking van diefstal bij een tankstation aan de Volkelseweg te Volkel. Na verhoor van de twee verdachten is besloten om de oudste vanmiddag in vrijstelling te brengen. De jongste wordt morgen voorgeleid voor de officier van justitie.