Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 22-05-2001 Persbericht district Den Bosch

AANRIJDING MET LETSEL (s-Hertogenbosch)

Een 13-jarig meisje uit s-Hertogenbosch is dinsdagmorgen op de kruising van de Gentstraat met de Kooikersweg in haar woonplaats aangereden door een auto die werd bestuurd door een 50-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. Het meisje kwam met haar fiets vanuit de Gentstraat en reed de kruising op. De automobiliste die over de Kooikersweg reed, kon het kind niet meer ontwijken.

GEWOND NA VAL VAN STEIGER (s-Hertogenbosch)

Een 47-jarige man uit Bergen op Zoom is vanmorgen gewond geraakt toen hij van een 1,80 meter hoge steiger viel. De man was bezig met werkzaamheden aan een gevel van een pand aan de Gruttostraat in s-Hertogenbosch. De steiger was niet geremd en begon te rollen. Toen de steiger de stoep afrolde viel deze om waarbij de man voorover op het wegdek viel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Door de val van de steiger is ook een geparkeerde personenauto beschadigd.

DRONKEN ACHTER HET STUUR (Oudheusden)

Een 60-jarige inwoner van Oudheusden is dinsdagmiddag op de Steenweg in zijn woonplaats aangehouden omdat hij met een behoorlijke hoeveelheid alcohol op achter het stuur van zijn auto was gekropen. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De politie kreeg een melding van een getuige dat hij bijna was aangereden door een auto. De bestuurder was daarna met zijn auto de berm en de bosjes ingereden en bleef roerloos achter het stuur zitten. De politie trof de man in de auto aan. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 1100 ug/l hetgeen overeenkomt met een bloedalcoholpromillage van ongeveer 2.5 %o.

AANHOUDINGEN NA WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond zijn twee vrouwen, een 34-jarige Bossche en een 36-jarige Amsterdamse, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij hadden in een winkel aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een boodschappentas volgeladen met vleeswaren en deze vervolgens aan de kassa niet afgerekend. De Bossche is na verhoor in vrijheid gesteld. De Amsterdamse is in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE (Elshout)

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners is maandagavond tussen 17.45 uur en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Kerkstraat in Elshout. Van de 55 gepasseerde bestuurders waren er 6, waaronder twee bromfietsers en een bestuurder van een motorfiets, in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 kilometer per uur.

VERDUISTERING (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 48-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van verduistering. De vrouw had voor een bedrag van ruim f. 60,00 aan goederen uit de winkel van haar werkgever aan de Arena in s-Hertogenbosch weggenomen zonder te betalen.

CONTROLE STATIONSTUNNEL (s-Hertogenbosch)

Op de Christiaan Huygensweg in s-Hertogenbosch zijn maandagavond 26 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die ondanks een geslotenverklaring toch de Stationstunnel in reden.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Westwal in s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een zwarte personenauto van het merk Audi, type D8 voorzien van het kenteken ZB-XX-49 gestolen.

OP DE NEUS GESLAGEN (s-Hertogenbosch)

Een 15-jarige jongen is maandagavond aan de Helftheuvelpassage in zijn woonplaats s-Hertogenbosch door een onbekende inzittende van een personenauto op de neus geslagen. De jongen liep een bloedneus en een gezwollen lip op. Hij was aan het skaten op de parkeerplaats toen een inzettende van een auto hem uitschold. De jongen reageerde daarop door zijn middelvinger op te steken. De inzittende stapte toen uit en hem een klap gaf.

BEELDEN GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Uit een tuin aan de Hoogveldweg in Engelen zijn afgelopen nacht twee handgesneden tuinbeelden gestolen. De beelden, twee paleiswachters voorstellende, waren ingemetseld op sokkels.