Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-05-2001 2e Persbericht dinsdag22mei2001

Politieberichten

Netersel: Diefstal personenauto
Van het Beemke is tussen maandagavond 23.30 uur en dinsdagmorgen 06.40 uur een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur blauw, voorzien van het kenteken NY-33-PZ, weggenomen. De personenauto werd uitgebrand aangetroffen op D Ekkersrijte in Knegsel. De wielen van de auto waren weggenomen. De auto is weggetakeld.

Eindhoven: Politie lost bromfietsroven op
Een 14-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar zijn maandagmorgen in hun woning aangehouden. De jongens worden ervan verdacht de afgelopen tijd diverse slachtoffers op gewelddadige wijze van hun bromfiets te hebben beroofd. Inmiddels is bekend dat zij verdacht worden van de bromfietsroven op de Luxemburglaan, Hondsruglaan en Damocleslaan. Op de Hondsruglaan werd zelfs een bromfietster met een mes in haar hand gestoken. De verdachten zijn inverzekering gesteld en zullen woensdagmorgen worden voorgeleid aan de Officier van Justitie. In dit onderzoek zijn meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Eindhoven: Zakkenrollen
Dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur is op het 18 septemberplein een 25-jarige Eindhovense het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw is op de weekmarkt uit haar schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en een rijbewijs.

Helmond: Aanhoudingen na winkeldiefstal
Dinsdagmiddag zijn om 13.08 uur op de Kegelbaan twee vrouwen van 24 en 26 jaar respectievelijk afkomstig uit Geldrop en Tilburg, aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van kleding uit diverse winkels in de Veestraat. Medewerkers van de Nederlandse Veiligheidsdienst waren getuigen van deze diefstallen en waarschuwden de politie. In de auto van een van de verdachten werd voor ongeveer 1200 gulden aan kleding aangetroffen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De weggenomen kleding is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Deurne: Diefstal bedrijfsauto
Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Liesselseweg is maandagavond tussen 20.15 uur en 21.30 uur, een bedrijfsauto, merk Nissan, type Patrol, kleur rood, voorzien van het kenteken VN-21-XP, weggenomen.

Eindhoven: Verdachte van woning inbraak aangehouden Op de Boutenslaan is vanmiddag om 13.30 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man was kort ervoor door de bewoner van een woning aan Kreeftstraat betrapt toen hij over de schutting klom. Toen de verdachte de bewoner zag, ging hij ervandoor waarna hij door de gewaarschuwde politie kon worden aangehouden. De man, een bekende van de politie, is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.