Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 22-05-2001
Bouwvergunning bedrijf Oranjestraat Middelbeers Het college heeft een bouwvergunning verleend aan Steps BV voor een bedrijfshal en kantoor aan de Oranjestraat in Middelbeers. Omwonenden maakten bezwaar tegen deze vergunning, omdat zij vinden dat deze activiteiten niet thuishoren in een woonwijk. De commissie voor bezwaar- en beroepschriften adviseert deze bezwaren ongegrond te verklaren. Het college heeft daarom besloten de bouwvergunning in stand te laten.

Bouwmaterialenhandel Beerseweg
De Leest Bouwmaterialen VOF verzoekt om medewerking voor het vestigen van een handel in gebruikte bouwmaterialen aan de Beerseweg in Oirschot. Het college wijst dit verzoek af, omdat het voorstel in strijd is met het bestemmingsplan; de locatie is bedoeld voor woondoeleinden.

Inrit Heersdijk Oirschot
Er is een verzoek binnengekomen voor een vergunning voor een inrit naar een woning naar de Heersdijk in Oirschot. Het college wijst het verzoek af, omdat hiervoor een gemeentelijke groenstrook zou moeten wijken. Deze groenstrook is van belang voor afscherming van bedrijvensterrein De Stad.

Energie- en geluidsvoorschriften
Een transportbedrijf aan De Scheper moet maatregelen treffen om energieverbruik en geluidhinder te beperken.

Verzoek kapvergunning Kuikseindseweg Middelbeers Bewoners van de Kuikseindseweg in Middelbeers hebben een kapvergunning gevraagd voor drie lindebomen, waaronder één dode boom. Deze bomen zijn zeer bepalend voor het straatbeeld. Het college verleent daarom alleen een kapvergunning voor de dode lindeboom en legt daarbij een herplantplicht op.

Gebruik weg gemeentevoertuigen
Medewerkers van de buitendienst en van de afdeling Civiel- en Cultuurtechniek van de gemeente mogen gebruik maken van voet- en fietspaden en parkeren op plaatsen waar dit normaal niet mag. Vanzelfsprekend is dit alleen toegestaan voor werk dat niet op een andere wijze uitgevoerd kan worden.

Minima- en Gehandicaptenplatform
De gemeente wil structureel overleggen met cliënten van Sociale Zaken. Het college vraagt de raad daarom acoord te gaan met de officiële instelling van het Minimaplatform en het Platform Gehandicapten. 22-05-2001 (nieuw)
15-05-2001