Royal Boskalis Westminster N.V.

Datum 22 mei 2001

Boskalis versterkt positie in Midden-Oosten met alliantie

Papendrecht Koninklijke Boskalis Westminster nv ('Boskalis') maakt bekend dat zij de eerder aangekondigde alliantie met Archirodon Group nv ('Archirodon') per 22 mei 2001 heeft geëffectueerd. Boskalis heeft een belang verworven van 30% in Archirodon, een internationale maritieme aannemer met een sterke positie in het Midden-Oosten. De alliantie is een belangrijke versterking van de strategische positie van Boskalis in het Midden-Oosten en omringende gebieden. Het belang in Archirodon zal in 2001 enkele procenten aan de winstgroei van Boskalis bijdragen.

Archirodon is gespecialiseerd in het aannemen en uitvoeren van waterbouwkundige werken. De onderneming, die sinds de jaren zestig actief is in het Midden-Oosten, heeft in 2000 een jaaromzet van US$ 223 mln gerealiseerd, met een nettowinst van US$ 16,6 mln. Archirodon heeft een uitstekende reputatie, professioneel management en een zeer concurrerende bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft een omvangrijk materieelpark en ca. 5.000 medewerkers in dienst.

Met deze alliantie kan Boskalis turn key bagger- en waterbouwprojecten aannemen in samenwerking met een sterk gepositioneerde, competitieve partner, zowel in het Midden-Oosten als in het Middellandse Zeegebied, het Indiase Subcontinent, Noord- en West-Afrika. Naast een sterkere marktpositie en een breder produktenpakket, levert de alliantie voor beide partijen synergie op in marktbewerking en operationele activiteiten.

Boskalis heeft een duidelijke groeistrategie die gericht is op versterking van haar marktpositie. De onderneming is sinds de tachtiger jaren met gemiddeld meer dan 10% per jaar gegroeid en het beleid is gericht op voortzetting van deze trend.

Boskalis is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met tien belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in het baggeren voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over 5 continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst.