Consumentenbond

Stemmen op Web Trader-winkels afgeschaft
Sinds 22 mei 2001 is het voor consumenten niet meer mogelijk hun stem uit te brengen voor of tegen een Web Trader-winkel. De Consumentenbond heeft hiertoe besloten omdat van de mogelijkheid misbruik werd gemaakt.

De Consumentenbond betreurt het dat het niet mogelijk blijkt om consumenten de gelegenheid te geven elkaar te vertellen of een webwinkel naar tevredenheid bestellingen afhandelt. Juist deze functie maakte Web Trader voor consumenten; hiermee hadden zij een middel in handen om winkels met het logo te controleren.

Bij de start van Web Trader was er een uitgebreidere stemfunctie op de website, waarbij consumenten cijfers konden geven voor bijvoorbeeld service en levering. Omdat hier veel vervuiling bij optrad, heeft de Bond de functie vereenvoudigd. Ook hier werd echter regelmatig misbruik van gemaakt. Daarom heeft de Consumentenbond besloten de mogelijkheid voor consumenten om ervaringen aan elkaar door te geven helemaal af te schaffen.

Klachten over Web Trader-winkels kunnen nog altijd bij de Consumentenbond gemeld worden via de website van Web Trader. Deze reacties zijn niet voor andere bezoekers van de website te zien. Consumenten kunnen positieve ervaringen over webwinkels altijd doorsturen aan vrienden en kennissen door het internetadres van de winkel in een e-mail te plakken.