Afzender: Salihasahin@echo-net.nl iso@iso.nl

Contactpersoon: Saliha Sahin

Vraagbaak multiculturele studentenverenigingen opgericht

Datum: 22 mei 2001

Naar aanleiding van het ISO en het Expertise Centrum allochtonen Hoger Onderwijs (ECHO) symposium "Students in a Multicultural Society" van 29 januari 2001, is het Landelijk Multicultureel studenten Platform (LaMP) opgericht. Dit is een orgaan dat de belangen van multiculturele studentenorganisaties zal behartigen.

LaMP is opgezet voor en door multiculturele studenten en wordt geïnitieerd door ECHO. LaMP zal samen met het ISO en de LSVb de interactie tussen de multiculturele studentenorganisaties vergroten en de in-, uit- en doorstroom van multiculturele studenten stimuleren. Ook zal LaMP de communicatie tussen de multiculturele studentenorganisaties en anderen optimaliseren. Tevens zal LaMP een rol spelen in de verbetering van de doelmatigheid van activiteiten van multiculturele studentenorganisaties. Saliha Sahin, (ECHO): "Jaarlijks worden er allochtone studentenverenigingen opgericht, die vaak opnieuw het wiel uit moeten vinden. Het bundelen van ervaringen van bestaande studentenverenigingen in een overkoepelende organisatie is daarom hard nodig. De afgelopen jaren hebben multiculturele studentenverenigingen de weg bereid voor de volgende generatie allochtone leerlingen. Met deze informatie moet iets gedaan worden!"

Op dit moment studeren ruim 21.000 allochtone jongeren in het hoger onderwijs. Dit aantal neemt alleen maar toe. Meer dan 80 multiculturele studentenverenigingen zijn actief in het hoger en voortgezet onderwijs. De activiteiten richten zich op het beter benutten van en ruimte bieden aan allochtone jongeren in de samenleving. Ook staan deze verenigingen vaak aan de wieg van discussies over onderwijsvernieuwing die binnen de hoger onderwijsinstellingen gevoerd. Sommige organisaties werken volledig zelfstandig, anderen hebben hun wegen al gevonden. Nu is het tijd voor nadere samenwerking.

LaMP / ISO

Drieharingstraat 25

3511 BH

Utrecht

Telefoon: 030-2394959