Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 22 mei 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 22 mei om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer over een wijziging van de Ziekenfondswet. De wijziging betreft het vervallen van een nominale premie voor ziekenfondsverzekerden jonger dan 18 jaar en de administratieve vereenvoudiging van de overgang van een particuliere ziektekostenverzekering naar een ziekenfondsverzekering.

Ten slotte debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Financiën en staatssecretaris Bos (Financiën) over mogelijkheden om een accijnsvrijstelling te verkrijgen voor experimenten met biobrandstoffen zoals biodiesel en plantaardige oliën (dit overleg had plaats op donderdag 17 mei jongstleden).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over:

-aanpassingen voor het concept trucks on trainsvia de Betuweroute;

-de Europese aanbesteding van de bovenbouw van de Betuweroute;

-aanpassingen in verband met de akoestische gevolgen van wachtsporen (wachtsporen Zevenaar).

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie) en De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over vergaderingen van de ministers van Justitie van de lidstaten van de Europese Unie.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 17.00 tot ca. 18.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: gesprek met de Voorzitter van het Europees parlement.
AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt vanaf 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van het samenwerkingsverband mensen zonder betaald werk. De petitie bestaat uit een brochure die gaat over een alleenstaande moeder met twee kinderen en verhaalt over haar 10-jarig verblijf in de bijstand (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Financiën neemt vanaf 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van de BOVAG inzake de hoogte van de benzineprijzen (hal Plein 2).

VOORZITTER

De Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer de heer Korthals-Altes en mevrouw Van Nieuwenhoven, ontvangen vanaf 16.30 uur de Voorzitter van het Europees Parlement, mevrouw Nicole Fontaine (Stadhouderskamer).