Politiebericht Friesland: Friesland 22-05-2001 Politieberichten van 21/5 (13.00 uur) tot 22/5 (07.00 uur)

Leeuwaarden: botsing fietsers
Bij een botsing tussen twee fietsers maandag om 13.40 uur op de Douwe Kalmaleane is een 70-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond geraakt. De vrouw reed buiten het verplichte fietspad en kwam in botsing met 15-jarige stadsgenoot die wel op het fietspad reed en de weg overstak. Ze werd met hoofdletsel per ambulance naar het MCL gebracht.

Leeuwarden: aanhouding winkeldiefstal
Een 28-jarige inwoner van Heerenveen is maandag om 14.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Schrans. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij een aantal blikjes bier en een pak yoghurt wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Stavoren: inbraak
Van een woningbouwlocatie aan de Zuiderweg is afgelopen weekend een hoeveelheid bouwmateriaal en gereedschap gestolen uit een aantal containers. Onder de gestolen waar bevond zich o.a. een aantal kozijnen, hetgeen doet vermoeden dat de daders gebruik hebben gemaakt van een licht vrachtauto of bestelwagen. De politie, die nog onderzoekt hoe de daders zich toegang tot de containers konden verschaffen, wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Drachten: aanhouding fietsendiefstal
Een 19-jarige inwoner van Drachten is maandag om 15.00 uur op `t Hout aangehouden op verdenking van heling of diefstal van een fiets. De vader van de 18-jarige eveneens in Drachten woonachtige eigenaresse van de fiets, zag de verdachte op het gestolen eigendom van zijn dochter rijden. Hij hield de man staande en waarschuwde de politie. Aangezien de man geen goede verklaring kon geven hoe hij aan de fiets was gekomen, werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: woningbrand
In een schuur naast een woning aan de Gealanden heeft maandag om 15.00 uur brand gewoed. De brand werd ontdekt door een buurman, die vervolgens de brandweer waarschuwde. De 34-jarige bewoonster was op dat moment niet thuis. Toen deze arriveerde was er al sprake van een uitslaande brand. Na. Circa 10 minuten kon de brandweer het sein brand meester geven. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Noordwolde: aanrijding fietser
Een 74-jarige inwoner van Oude Pekela is maandag om 17.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Moleburen. Het slachtoffer werd van achter door een auto , bestuurd door een 59-jarige inwoner van de gemeente Weststellingwerf, aangereden toen hij om onbekende reden ineens met zijn fiets naar links uitweek. Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Workum: vier gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenauto`s op de Sudergoawei zijn maandag om 18.15 uur 4 personen gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 61-jarige Workumer met zijn bestelbus vanaf de Spoardyk de Sudergoawei overstak en verzuimde voorrang te geven aan een personenauto die vanuit de richting Koudum kwam aanrijden. De vier inzittenden van deze auto, allen uit Koudum, raakten bij de aanrijding gewond en werden met twee ambulances naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Bolsward: aanrijding met letsel
Een 66-jarige inwoonster van Bolsward is maandag om 15.10 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Harlingerstraat. Het slachtoffer stak te voet de weg over voor een stilstaande bus, die op dat moment werd gepasseerd door een personenauto. De bestuurder daarvan, een 20-jarige inwoner van Bakhuizen, kon de vrouw niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde. Het slachtoffer werd met een hoofdwond, mogelijk inwendig letsel en een gebroken enkel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht

Sneek: kind lichtgewond bij aanrijding
Een 3-jarig jongetje is maandag om 17.30 uur lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Nassau Dillenburgstraat. Het jongetje stak met zijn skelter plotseling de weg over, waarna een automobilist, een 57-jarige inwoner van Sneek, hem niet meer kon ontwijken en een aanrijding volgde. Aangezien de automobilist met lage snelheid reed, bleven de verwondingen van de jongen beperkt tot een beenwond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht waar de wond werd gehecht.

Sint Nicolaasga: onder invloed
Een 26-jarige inwoner van Nijeholtpade is dinsdag om 01.30 uur op de Langwarderdyk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 590 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren ontving. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: geen rijbewijs, auto in beslag genomen Van een 21-jarige inwoner van Leeuwarden werd dinsdag om 01.25 uur op de Mr. P.J. Troelstraweg de auto in beslag genomen. De man was voor de derde keer in korte tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Buitenpost: inbraak winkel
In een winkelpand aan de Voorstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een inbraakmelding uit de winkel. Toen men ter plaatse kwam, bleek een deur te zijn opengebroken. Uit de winkel werd een aantal sloffen sigaretten weggenomen. Een 46-jarige inwoner van Buitenpost deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding
Een 47-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 05.00 uur op het Stationsplein aangehouden, omdat hij een medewerker van een beveiligingsdienst had bedreigd met een mes. De medewerker wilde de man van het perron verwijderen, waarop deze agressief werd en met een mes stekende bewegingen bedreigde. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de man daarop aan en sloot hem op het politiebureau in.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272