Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 mei 2001

Woninginbraak Lisse (D1)
In een woning aan het Veldhuyzen van Zantenpark is in de nacht van zondag 20 mei op maandag 21 mei ingebroken. Men was binnengekomen via de tuindeur. De bewoners lagen op het moment van de inbraak te slapen. Meegenomen zijn onder andere en personenauto, een gsm en een laptop. In een tweede woning aan het Veldhuyzen van Zantenpark was een poging gedaan binnen te komen. Dit was niet gelukt door goed beveiligd hang- en sluitwerk.

Aanrijding Warmond (D2) Een 25-jarige bromfietser uit Leiden is maandag 21 mei omstreeks 08.00 uur in botsing gekomen met een 12-jarige fietster uit Warmond. De Leidenaar reed over de Herenweg richting Sassenheim. De fietster wilde ineens de Herenweg oversteken vanaf de Vrouw Bakkersdam. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen en beiden kwamen ten val door de botsing. De man en het meisje werden per ambulance naar het LUMC te Leiden vervoerd. Na behandeling konden zij weer naar huis, de Leidenaar met een gebroken sleutelbeen, de Warmondse met een lichte hersenschudding, schaafwonden en blauwe plekken.

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3) Een 28 jarige man uit Almere is dinsdag 22 mei omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed met zijn auto over de A4 toen hij gecontroleerd werd. De man heeft de ademanalysetest niet goed afgelegd, zodat niet duidelijk werd of en zo ja hoeveel hij teveel gedronken had. De man krijgt een proces-verbaal voor het weigeren van de ademanalyse. Bovendien is zijn auto inbeslaggenomen voor technisch onderzoek. Diefstal pony's Leiden (D4)
Bij de politie is maandag 21 mei aangifte gedaan van diefstal van twee pony's uit een weide aan de Flevoweg op zondag 20 mei. De politie kreeg die dag omstreeks 22.30 uur een melding dat er paarden losliepen in de omgeving van de brandweerkazerne. De ter plaatse gekomen politie kon met behulp van omstanders één van de paarden vangen. Twee pony 's worden nog vermist. Volgens de aangeefster zijn de paarden in een afgesloten weide achtergelaten, terwijl later het slot van het hek openstond. Vermoedelijk zijn de dieren meegenomen tussen 21.45 uur en 22.00 uur. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Verdachte ontuchtplegingen aangehouden Leiden (D4)
De politie van Leiden heeft op maandag 21 mei een 54-jarige sportmasseur uit Leiden aangehouden op verdenking van het plegen van ontuchtelijke handelingen met een minderjarig meisje. De handelingen zouden zijn gepleegd bij een sportvereniging te Leiden tussen januari en mei dit jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is in verzekeringgesteld. Diefstal uit woning Voorschoten (D4)
In een woning aan de Gustav Mahlerlaan werd ingebroken op maandag 21 mei tussen 08.00 uur en 13.00 uur. De insluiper kwam binnen door een zijraam van de woonkamer in te gooien. In de woning werden laden en kasten doorzocht. Weggenomen werd een geldbedrag en sieraden. In een woning aan de Handellaan werd op dinsdag 22 mei omstreeks 01.00 ingebroken. De insluiper kwam de woning binnen door een raam op de eerste verdieping te forceren. Er werd een geldbedrag meegenomen.

Bromfiets uit berging Leiden (D4) Uit een berging aan de Hoflaan werd op maandag 21 mei tussen 08.30 uur en 11.45 uur een bromfiets weggenomen. De inbreker brak de deur van de berging open en ging er met het voertuig vandoor.

Verdachten woninginbraak aangehouden Leiden (D4)
De politie van Leiden heeft op maandag 21 mei twee mannen van 20 en 25 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Maresingel omstreeks 14.00 uur. Vermoedelijk kwam één van hen binnen door een keukenraam open te breken. Een oplettende buurtbewoner zag een man zich verdacht ophouden bij de woning en waarschuwde de politie. De 25-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats kon met diverse gestolen goederen op de Maresingel nabij de woning worden aangehouden. De 20-jarige man uit Leiden werd herkend aan het opgegeven signalement en werd aangehouden op de Lammermarkt. Controle Visserijwet Nieuwerkerk a/d Ijssel, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle (D6) De politie in het district IJssel & Gouwe gaat net zoals vorig jaar in de maanden juni, juli en augustus weer extra de sportvissers controleren op de juiste papieren. Zoals inmiddels bij een ieder bekend is, heeft men bij vissen altijd een sportvisakte nodig. Indien men met 1 hengel vist in een openbaar vaarwater (zoals de IJssel en de Gouwe) is dat voldoende. Vist men in een niet-openbaar water (waar geen beroeps-scheepvaart is) dan heeft men altijd een vergunning van de rechthebbende van het visrecht in dat water nodig. Informeert u voordat u daar gaat vissen bij de plaatselijke visclub, hengelsportwinkel of politie wie het visrecht daar heeft. Personen jonger dan 15 jaar hebben geen sportvisakte nodig. Wel een vergunning wanneer ze in een niet-openbaar water vissen! Vorig jaar controleerde de politie in Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle 122 vissers, waarbij slechts 5 vissers hun sportvisakte of vergunning niet in orde hadden. De boetes lopen van f 60,-- tot f 250,--. Maak van uw visdag geen dure pechdag en regel tijdig uw vispapieren.

Aanrijding met letsel Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Op de Europalaan vond maandag 21 mei omstreeks 08.45 uur een aanrijding plaats ter hoogte van de kruising met het Kroonkruid. Een 34 jarige automobilist uit Zoetermeer reed in de richting van de Hoofdweg. Hij week naar links uit voor grasmaaiwerkzaam die daar gaande waren. Op de kruising met het Kroonkruid stond, eveneens in de richting van de Hoofdweg, op dat moment een 54 jarige automobilist uit Gouda voor linksaf voorgesorteerd. De man uit Zoetermeer had deze auto niet zien staan en er botste achterop. De Gouwenaar is met nekklachten naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. De man uit Zoetermeer krijgt proces-verbaal.