Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 21-05-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN AANGEHOUDEN MET IMITATIEVUURWAPEN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond zijn op de Schanswetering in s-Hertogenbosch een 21-en 24-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het bezit van imitatievuurwapen. Het wapen is inbeslaggenomen. Een ooggetuige zag de inzittenden van een auto op Het Wielsem met een vuurwapen in de hand rijden en waarschuwde de politie. Bij controle op de Schanswetering troffen agenten een bedrieglijk echt uitziend imitatiepistool aan. Het wapen is inbeslaggenomen en beide verdachten zijn op het politiebureau verhoord. Het wapen bleek afkomstig uit Spanje.

DRONKELAP VOOR EIGEN VEILIGHEID INGESLOTEN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 53-jarige dronken Bosschenaar op de Parade in s-Hertogenbosch voor zijn eigen veiligheid aangehouden en ingesloten. De man was op straat gaan liggen en vormde zo een gevaar voor zichzelf en het verkeer. Hij bleek nauwelijks aanspreekbaar te zijn. De verdachte is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MAN IN ZIEKENHUIS AANGEHOUDEN VOOR LOKAALVREDEBREUK (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 29-jarige Vlijmenaar in het Grootziekengasthuis aan de Zuid Willemsvaat in s-Hertogenbosch aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man had een ontzegging voor het gebouw in verband met eerder wangedrag. Portiers van het ziekenhuis hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. Proces-verbaal is opgemaakt.

MAN SLAAT STIEFVADER MET MOERSLEUTEL ZIEKENHUIS IN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 48-jarige man uit Hintham op de Herman Moerkerklaan in zijn woonplaats door zijn 21-jarige stiefzoon en diens 23-jarige vriendin ernstig mishandeld. Het slachtoffer is met schedelletsel opgenomen in het ziekenhuis. De man stond op de galerij van zijn flat en werd vanaf beneden door beide verdachten aangeroepen. Het slachtoffer liep naar beneden met de bedoeling een al lang sluimerend conflict uit te praten. Plotseling sloeg zijn stiefzoon hem met een moersleutel een aantal malen op zijn hoofd. Beide verdachten schopten de man daarna nog een aantal malen. Op het moment dat iemand hen toeriep te stoppen. gingen zij weg. Zij meldden zich beiden op het politiebureau. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld.

VROUW ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 78-jarige Bossche bij een aanrijding op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto toen zij met een invalidenwagen de weg over wilde steken. Zij is ernstig gewond overgebracht naar het Grootziekengasthuis.De auto, bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot kwam vanuit de richting centrum en reed in de richting van de Lokerenpassage. Terhoogte van de Larenweg reed het slachtoffer vanaf de zijde van de Noorderplas volgens de automobilist plotseling vanachter de bossages de weg op. Laatstgenoemde was de vrouw op dat moment op zeer korte afstand genaderd en kon niet meer tijdig remmen. Hij schepte het invalidenwagentje met de vrouw. De vrouw is o.a. met diverse gecompliceerde breuken en gekneusde longen opgenomen in het ziekenhuis. De verkeerslichten stonden op het moment van de aanrijding op knipperen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

FL. 250,= VOOR WINKELDIEFSTAL (Rosmalen)

Maandagmiddag is een 42-jarige inwoner uit Rosmalen bij de Boerenbond aan de Weidestraat in zijn woonplaats betrapt op diefstal van een kwast en vulmiddel. De man kreeg van de politie een boete van Fl. 250,=.

VROUW MET ZOONTJE BEVRIJD UIT BADKAMER (Vlijmen)

Maandagmiddag hebben agenten een 32-jarige vrouw en haar 4-jarige zoontje bevrijd uit de badkamer van haar woning aan de Sternlaan in Vlijmen. De vrouw zat met haar zoontje ongeveer 2 ½ uur opgesloten in de badkamer. Haar tweejarige dochtertje had de badkamerdeur van de buitenzijde dichtgedaan, terwijl er aan de binnenzijde geen klink zat. De buurvrouw belde de politie toen ze merkte dat het 2-jarige dochtertje in paniek door het huis liep. Agenten hebben de woning via een ladder betreden en konden de vrouw en haar kind uit de benarde positie bevrijden.

INBRAAK GROOTHANDEL (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is ingebroken in een levensmiddelengroothandel aan de Ruwekampweg in s-Hertogenbosch. De daders hadden het vermoedelijk gemunt op een voorraad sigaretten. Op het moment dat zij die ruimte wilde openen, ging een alarm af waarop de daders de benen namen. Zij maakten niets buit.

CONTROLE MAXIMUM SNELHEID (Empel)

Maandagmorgen zijn bij een snelheidscontrole op de Hustenweg in Empel vijftien automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/h.

GETUIGEN GEZOCHT VAN POGING OVERVAL (Vlijmen)

Politieteam Heusden zoekt getuigen van de poging tot overval bij de Centrale Volks Bank aan de Wolput in Vlijmen van vrijdagmorgen 18 mei jl. omstreeks 10.00 uur. Twee gewapende overvallers kwamen daarbij niet verder dan de elektronische sluis. Zij gingen er onverrichter zake vandoor met een bordeauxrode VW Golf en kwamen daarbij bijna in botsing met een onbekende automobilist. De politie verzoekt getuigen en met name laatstgenoemde automobilist zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

BIJ AANHOUDING VOOR BEDREIGING HENNEPPLANTEN AANGETROFFEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag heeft de politie in een woning aan de Meidoornstraat in s-Hertogenbosch bij de aanhouding van een 22-jarige bewoonster en haar 27-jarige medebewoner voor mishandeling en bedreiging, tachtig hennepplanten aangetroffen. Het tweetal bedreigde kort daarvoor een 29-jarige buurvrouw met een vleesmes en mishandelde haar. Het slachtoffer liep daarbij o.a. schaafwonden en een pijnlijke nek op. Er waren al langer spanningen tussen de buren. De hennepplanten en het mes zijn inbeslaggenomen en het tweetal is voor verhoor ingesloten.