Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van dinsdagmorgen
09:41 dinsdag 22 mei 2001

Roel Hallink, 0528-295033 of 06-51528156


* Verkeersongeval met letsel

NIEUW BUINEN Reed er gistermiddag een 42 jarige man uit Onstwedde over de N374 komende uit de richting van Stadskanaal. De man wilde langs het Dwarsdiep oprijden en verleende hierbij geen voorrang aan een 59 jarige man uit Bolsward. Daarbij kon een botsing niet voorkomen worden. De 59 jarige man is per ambulance naar het Refaja ziekenhuis gebracht. Hij had een hoofdwond opgelopen en kon na behandeling weer huiswaarts keren.

SMILDE Gisteravond reed een 18 jarige jongen uit Ooststellingwerf met een tractor met schudder over de Hoofdweg. Achter hem reed een 27 jarige inwoonster van Hoogezand-Sappermeer in haar auto. Ruim van tevoren geeft de 18 jarige tractorbestuurder richting aan naar links teneinde de Jonkersbrug op te rijden. De vrouw heeft vermoedelijk door de zonstand de richtingwijzer van de tractor niet gezien en bij het inhalen van de tractor botste zij frontaal tegen de brugleuning van de Jonkersbrug. De tractor en de auto hebben elkaar niet geraakt. De vrouw klaagde over pijn in haar buik en rug en is per ambulance naar het WZA te Assen gebracht.


* Onder invloed

RODEN Gisteravond reed een 46 jarige man uit Roden over de Secretaris Buiteveldlaan. De man werd staande gehouden omdat zijn auto niet APK gekeurd was. De man stapte vervolgens uit de auto waarna de agenten lucht kregen van zijn alcohol. De man werd meegenomen naar het bureau en blies daar 630 µg/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor werd de man met een dagvaarding op zak heengezonden.


* Diefstal uit auto

ASSEN Een 18 jarige inwoner van Assen deed gistermiddag aangifte van inbraak in zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Mahlerplaats. Uit de auto wordt een radio-cd speler met het frontje vermist.

ASSEN Op de Stelling werd gisteren een auto open gebroken. Het portier aan de passagierszijde was geforceerd. Hierbij was het glas gesneuveld. Uit de auto werd de radardetector gestolen.

ASSEN Uit een auto geparkeerd aan de Haar is gisteren een radio-cd speler gestolen. Het kleine ruitje achter aan de passagierszijde was ingeslagen.

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Baander. De dader is binnen gekomen door het inslaan van een zijruitje. Uit de auto worden een hoedenplank met 2 boxen en een gereedschapskoffer vermist.

ASSEN In een auto, geparkeerd aan de Wethouder Bergerweg, is gisteravond ingebroken. Wederom werd er een klein zijruitje ingeslagen. Uit de auto werd een radiocassetterecorder, een mobiele telefoon en zeer waarschijnlijk het rijbewijs van de eigenaar gestolen.

* Diefstal uit woning

NIEUW BALINGE Zondagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Meeuwenweg. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen door de zijdeur. De 93 jarige bewoner mist enkele honderden aan kleingeld. Met de gestolen pas is inmiddels enkele duizenden guldens gepind.


* Diefstal uit winkel

ASSEN Gistermiddag zijn een 30 jarige man uit Assen en zijn vriendin aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had 17 T-shirts t.w.v. f. 107,15 uit een winkel aan de Torenlaan meegenomen. Later bleek dat de vriendin er niets mee te maken had. De man is later op de dag met een dagvaarding naar huis gestuurd.

GIETEN Gistermiddag is een 20 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had voor f. 52,00 aan goederen, vooral vleesproducten, uit een winkel aan de Stationsstraat meegenomen. De man heeft een dagvaarding gekregen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe