Carros

Renault timmert met Twingo flink aan de weg

(22 mei 2001)

TWINGO COMBINEERT QUICKSHIFT 5 MET 1.2 16V 75 PK EN BREIDT GAMMA VAN INITIALE UIT

Vanaf juli zal de Twingo ook in Nederland verkrijgbaar zijn in een nieuwe Initiale versie met een blauw leder interieur. Tevens kan de 1.2 16v motor met 75 pk worden gecombineerd met de Quickshift 5 versnellingsbak op de versies Expression, Privilège en Initiale.

Daarnaast zullen extra veiligheids- en comfortuitrustingen deze bestseller nog aantrekkelijker maken.

De Twingo werd in 1993 geboren en naarmate de jaren verstreken bleef ze er jong uitzien. Het tijdloze ontwerp en het ingenieuze interieur liggen aan de basis van haar succes, een succes dat de grenzen van Frankrijk inmiddels ruimschoots heeft overschreden. De Twingo dankt dit succes ook aan de regelmaat waarin de auto aanpassingen en verbeteringen onderging, zowel voor wat betreft actieve en passieve veiligheid als motortypes en versnellingsbakken (de gerobotiseerde versnellingsbak).

De Twingo heeft zich altijd aan de veranderende behoefte van haar klantenkring weten aan te passen. Zo vormde de Initiale versie, die in maart 1999 op de markt werd gebracht, een uitstekend antwoord van de constructeur op de vraag van de klant naar een combinatie van een geraffineerde ambiance en de uitrusting van een grote hatchback in een kleine auto. De Twingo Initiale is momenteel de best verkochte Initiale versie van Renault.

De Twingo Initiale vertegenwoordigt bijna 8% van de Twingo mix in Frankrijk in 2000. Dit percentage stijgt tot meer dan 20% in sommige Europese landen (in Nederland zelfs 23 %) en vormt het bewijs van het enorme succes van deze luxueuze versie, uniek in haar segment.

De Twingo Initiale is voortaan leverbaar in twee verschillende luxueuze interieursferen die originaliteit met raffinement combineren. Naast de huidige versie, die leverbaar is in de carrosseriekleur Amande (exclusief voor de Initiale met Amande lederen bekleding) en Noir, wordt de Twingo voor dezelfde prijs vanaf juli in een nieuwe versie aangeboden in de kleur Bleu Crépuscule (exclusief voor de Initiale met Armadillo blauw lederen bekleding) en Gris Boréal.