Carros

Rover Holdings verwerft Powertrain Limited

(22 mei 2001)

MG Rover Holdings heeft overeenstemming bereikt met de BMW Group voor de finale afronding van de verkoop van Rover door het Duitse merk.

Toen het contract tussen de BMW Group en het Phoenix Consortium vorig jaar werd getekend, werden de operationele activiteiten van Rover Cars met ingang van 9 mei 2000 direct overgebracht. De overname balansrekening werd na deze datum opgemaakt. Hierna zijn verschillen van inzicht opgetreden over de waardering van enkele afzonderlijke delen op de balansrekening; deze waren voorgelegd aan een onafhankelijk expert voor nader onderzoek. Die procedure is nu echter niet langer noodzakelijk.

Als onderdeel van de overeenkomst, die dit weekend bekend is gemaakt, zal de MW "Powertrain" fabriek in Longbridge overgaan in eigendom van MG Rover Holdings. Dit betekent dat MG Rover nu in staat is zelf motoren en transmissies te produceren en ontwikkelen, ook voor andere partijen in de auto-industrie. Na het verwerven van de "Powertrain"-tak zullen de circa 1.300 employees ook overgaan naar de nieuwe eigenaar. De overeenkomst behelst tevens een betaling van £65 miljoen door BMW aan de MG Rover Group. De formele afwikkeling van de overeenkomst staat gepland aan het eind van deze maand.

Kevin Howe, Chief Executive van de MG Rover Group: "Wij zijn verheugd dat wij met BMW overeenstemming hebben bereikt over alle openstaande onderwerpen in relatie tot de afronding van de gehele overname. Verder stelt het bezit van Powertrain Limited ons in staat de volledige controle te krijgen over onze ontwikkelings- en productieprogramma's voor motoren. MG Rover heeft dan ook wederom een uiterst belangrijke mijlpaal in haar nog jonge bestaan gerealiseerd."