Politiebericht Flevoland: District Zuid 22-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Kop-staartbotsing Veluwedreef
ALMERE Op de Veluwedreef heeft zich maandagavond een kop-staartbotsing voorgedaan waarbij drie autos betrokken waren. Een 48-jarige automobilist uit Almere reed richting de A6, zag het stilstaande verkeer voor het stoplicht te laat en botste achter op een 35-jarige automobilist uit Almere. De 35-jarige schoot door achter op een 44-jarige automobiliste uit Almere. Deze vrouw en een 25-jarige bijrijdster van de middelste auto zijn voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Na onderzoek mochten zij weer naar huis.

Taxichauffeur beroofd
ALMERE Maandag rond middernacht is in een woning aan de Churchillweg een 36-jarige taxichauffeur uit Vianen beroofd. Hij had vanuit Utrecht twee nog onbekende mannen naar Almere vervoerd. Aangekomen in de Churchillweg gaven de heren aan geen geld bij zich te hebben. Ze vroegen hem mee te komen naar binnen alwaar hij zijn geld zou ontvangen. De deur werd geopend door een vrouw. Hem werd verteld dat hij even in de woonkamer moest wachten terwijl het trio in een slaapkamer verdween. De mannen kwamen even later terug, knevelden en schopten hem en bedreigden de man met iet dat leek op een vuurwapen. Vervolgens werd hij beroofd. De mannen zijn in onbekende richting weggerend. De taxichauffeur kon zichzelf bevrijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Autobrandjes
ALMERE Aan de Wessel Ilckenstraat is maandagnacht een auto uitgebrand. De auto is total loss. Het is nog niet duidelijk of hier sprake is van brandstichting.

ALMERE Maandagnacht zijn aan de Veendamstraat twee autos uitgebrand. Een getuige verklaarde dat hij wakker werd door het geluid van een autoruit die werd ingeslagen. Hij ging kijken en zag dat er in een auto vuurwerk ontplofte waarna de auto in brand vloog. Het vuur sloeg over na een auto die ernaast geparkeerd stond. De autos zijn afgevoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.