Politiebericht Groningen: Diverse 22-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 22 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: dieven aangehouden
De politie heeft maandagavond op de Plataanlaan in Groningen drie mannen in de leeftijd van 29, 31 en 38 jaar, allen uit Groningen aangehouden. De mannen zaten in een auto die ongeveer een half uur eerder door getuigen was gezien bij diefstal van twee fusten bier bij een drankengroothandel aan de Bornholmstraat. Nadere informatie van de getuigen wees uit dat de drie inzittenden van de auto voldeden aan de signalementen van de bierdieven. In de auto van de verdachten werd geen bier meer aangetroffen. De drie mannen zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: brand in dependance museum
Vermoedelijk door brandstichting ontstond maandagavond brand in een zijwand van een dependance van het Natuurmuseum aan de Coronastraat in Groningen. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het gebouw in brand raakte. Door de brand ontstonden twee gaten in de zijwand. Die zijn nog maandagavond door een timmerbedrijf gedicht. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Groningen: fietsendief bedreigt agenten
In de Papengang heeft de politie maandagnacht een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. In burger surveillerende politiemensen zagen dat de man het slot van een gestalde fiets verbrak en daarop wegreed. Bij de aanhouding bedreigde de verdachte de politiemensen meerdere malen met de dood. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hij is ingesloten.

Groningen: agressieve man aangehouden
Een 72-jarige man uit Groningen is maandagmiddag door de politie aangehouden in een tuincentrum aan de Hogeweg. De man wilde een parasol laten repareren maar kreeg daarover onenigheid met een medewerker van het tuincentrum. Hij werd daarbij zo kwaad dat hij een aantal winkelgoederen in het bedrijf kapot sloeg. Gewaarschuwde politiemensen trachtten in het conflict te bemiddelen docht de bejaarde man weigerde de schade die hij had veroorzaakt te vergoeden. Hij is daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar werd nogmaals geprobeerde de man op andere gedachten te brengen. Dat lukte en de man bleek bereid de veroorzaakte schade ongeveer vijfhonderd gulden te vergoeden. Door tussenkomst van de politie is een deel van het schadebedrag direct door hem afgedragen. De man is daarna heengezonden. Tegen hem wordt geen proces-verbaal opgemakt.

Groningen: gezochte man aangehouden
Aan het Hoornsediep in Groningen heeft de politie maandagmiddag een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat als passagier op de bromfiets van een 21-jarige man eveneens uit Groningen. Beiden droegen geen helm en werden door de politie staande gehouden. Bij het natrekken van de personalia van beide mannen bleek dat de passagier niet was teruggekeerd van verlof uit een penitentiaire inrichting in Spijkenisse. Toen de man in de gaten kreeg dat hij werd gezocht ging hij er hardlopend vandoor. Hij kon echter aan het Hoornsediep worden achterhaald en aangehouden. De man is naar het politiebureau gebracht en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten en wordt teruggebracht naar de gevangenis.

Stadskanaal: vernieling beukenhaagtunnel
De gemeente Stadskanaal heeft maandag aangifte gedaan van vernieling van een beukenhaagtunnel in het Julianapark in Stadskanaal. Dit moet zijn gebeurd in het afgelopen weekend. Volgens zeggen is werk van acht jaar voor niets gedaan. Verder is er een dure conifeer vernield, een weekend eerder. De waarde hiervan bedraagt ongeveer duizend gulden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ten Boer: dronken asielzoeker aangehouden
Een dronken asielzoeker (65) is maandagnacht aangehouden in het azc van Ten Boer. De man had zijn vrouw mishandeld en was daarna binnengelopen bij de bewaking waarbij bleek dat hij zelf letsel in het gezicht had. Mogelijk is hij gevallen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Later zal hij nader voor de mishandeling worden gehoord.

Ten Boer: inbraak winkel
In een winkel aan de Gaykingastraat in ten Boer is maandagnacht ingebroken. Men kwam binnen door een raam van de toegangsdeur te vernielen. Er is voor circa 2000 gulden aan tabakswaar meegenomen.

Delfzijl: zoon en stiefvader aangeouden.
Een 20-jarige inwoner van Delfzijl en diens 40-jarige stiefvader zijn maandagavond aangehouden voor het mishandelen van elkaar. Beiden hadden ruzie die zich afspeelde voor hun woning aan de Finsestraat in Delfzijl. Daarbij werd door beiden gestoken met een mes, waardoor ze ook beiden verwondingen opliepen. Na onderzoek en behandeling in het ziekenhuis werden ze ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de ruzie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.