Compaq onthult 'Evo' - Evolution of Access productlijn Bestaande zakelijke pc-producten verenigd in Evo-productlijn; modern ontwerp en vernieuwingen Gouda, 22 mei 2001 - Compaq luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van computergebruik, met de introductie van de eerste notebooks en workstations uit de nieuwe Compaq Evo-familie. Deze aankondiging heeft als consequentie dat alle bestaande 'sub-lijnen': Armada, Deskpro, iPAQ Desktop, Professional Workstation en thin-clients, binnen een termijn van twaalf maanden vervangen zullen worden door producten uit de nieuwe Evo-lijn.

De Compaq Evo-producten zijn voorzien van een modern antraciet- en zilverkleurig design. Ze beschikken over nieuwe mogelijkheden, zoals draadloze connectiviteit door middel van MultiPort-technologie voor de Evo Notebook N400c.

Compaq kondigt vandaag vier producten in de Evo-productlijn aan:


· Compaq Evo Notebooks - De lichtgewicht Compaq Evo N400c ondersteunt MultiPort, een aansluittechnologie voor draadloze connectiviteit volgens de 802.11b- en Bluetooth-standaarden. De Compaq Evo N150 met een compact en lichtgewicht ontwerp vormt een nieuwe standaard op het gebied van prijs, prestaties en mobiliteit.
· Compaq Evo Workstations - De Compaq Evo W6000 en W8000 Workstations bieden de nieuwste technologieën, zoals ondersteuning van maximaal twee 1,7 GHz Intel Xeon-processors, Ultra ATA en Ultra 160 SCSI-schijven en ECC RDRAM-geheugen.
"Wij veranderen het design van PC's en vereenvoudigen het gebruik en de integratie ervan in zakelijke omgevingen", zegt Hans de Jong, Directeur Access Business Group van Compaq in Nederland. "Gebruikers hebben de mogelijkheid in hun eigen tempo nieuwe mogelijkheden aan hun computers toe te voegen, zoals de draadloze connectiviteit voor de Evo-notebooks."

Compaq Evo Notebook N400c
De Evo N400c is met zijn opvallende vormgeving, gewicht van 1,5 kilo en een dikte van 2,2 centimeter ontworpen voor de mobiele professional. Het slanke en stijlvolle ontwerp maakt de Evo N400c tot een van de lichtste en meest draagbare notebooks van dit moment. Deze notebook biedt uitstekende prestaties en geïntegreerde mogelijkheden voor draadloze connectiviteit, kenmerken die over het algemeen alleen te verwachten zijn in notebooks die twee maal zo zwaar zijn.

De Evo N400c is optioneel voorzien van de Compaq MultiPort, een modulaire oplossing voor draadloze connectiviteit. De MultiPort-module combineert de antenne en de radio-ontvanger in één apparaat en bevindt zich aan de achterzijde van het display, de meest optimale positie voor het zenden en ontvangen van radiosignalen. Op deze positie valt de antenne niet op en blijven PC Card- en Mini-PCI uitbreidingsslots vrij voor andere uitbreidingen. Door de zender/ontvanger en de antenne met elkaar te combineren, worden vele problemen rondom het gebruik van radiozenders in notebooks opgelost. Er zijn bijvoorbeeld geen externe connectors en kabels meer nodig die signaalstoringen kunnen veroorzaken.

Deze flexibele, innovatieve oplossing stelt gebruikers in staat om verbindingen te maken via meerdere draadloze standaarden. Daartoe hoeven zij alleen maar de in gebruik zijnde draadloze module te verwisselen. Deze oplossing is daardoor ook voorbereid op toekomstige draadloze standaarden. De Evo N400c zal in eerste instantie zijn uitgerust met een Local Area Network (LAN) MultiPort-module die gebruik maakt van 802.11b-technologie en een Personal Area Netwerk (PAN) MultiPort-module voor Bluetooth-technology. Compaq ontwikkelt eveneens een snelle WAN (Wide Area Network) MultiPort-module, die gebaseerd is op Qualcomms CDMA2000 1xEV-technologie. Deze module zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn.

MultiPort is gebaseerd op standaard USB-technologie, hetgeen een eenvoudige ontwikkeling van toekomstige MultiPort-modules mogelijk maakt. Compaq werkt momenteel nauw samen met een aantal partners op het gebied van toekomstige oplossingen, en werkt zelf aan de ontwikkeling van haar eigen modules voor oplossingen zoals beveiliging en imaging.

De Evo N400c beschikt over een energiezuinige Intel Mobile Pentium III-processor met een kloksnelheid van 700 MHz, een 12,1-inch TFT XGA-scherm, een 20 GB harde schijf, 128 MB RAM-geheugen, een full-size toetsenbord (uniek voor een 'ultraportable'), ondersteuning van twee batterijen waardoor in een kleine ruimte het maximale rendement uit de batterijen kan worden gehaald, alle benodigde systeempoorten, een optionele Mobile Expansion Unit (MEU) voor floppy, CD, DVD of CD-RW en compatibiliteit met alle MultiBay opties en docking-oplossingen die beschikbaar zijn voor de bestaande Armada E en M series notebooks.

Compaq Evo Notebook N150
De Compaq Evo N150 is een notebook met een duurzaam, dun en lichtgewicht ontwerp. Het beschikt over het prestatieniveau en de functionaliteit die voorzien in de behoeften van de meeste zakelijke gebruikers. De Compaq Evo N150 is voorzien van Intel Mobile Pentium III- of Celeron-processors, een 14,1-inch TFT-scherm, een harde schijf van 10 of 15 GB, een ingebouwde modem/netwerkkaart (in een aantal modellen), CD- en DVD-speler, of een optionele CD-RW-speler. Het gewicht van de Compaq Evo N150 bedraagt 2,7 kilo.

Compaq Evo Workstation W6000 & W8000
De Compaq Evo Workstations W6000 en W8000 zijn de krachtige nieuwe workstations van Compaq. Deze machines bieden een hoog prestatieniveau, en zijn gemakkelijk te beheren en uit te breiden. Beide systemen voorzien in de behoeften van gebruikers die op zoek zijn naar een dual-processorsysteem. In combinatie met Compaq's Graphics Excellence Program, dat zeer snelle 2D- en 3D-graphics biedt, beschikken de Compaq Evo W6000 en W8000 Workstations over alles dat gebruikers nodig hebben om de meest veeleisende applicaties van vandaag en morgen snel te kunnen draaien.

Elk workstation wordt geleverd met Altiris eXpress beeldbewerkingssoftware, PC Transplantation migratiegereedschappen en geavanceerde Compaq Intelligent Manageability tools, waarmee het beheer van de PC sterk vereenvoudigd wordt. Het gebruik van standaardtechnologie, uitgebreide samenwerkingsverbanden en testprocedures met ISV's (Independent Software Vendors) en certificatie van bepaalde belangrijke workstationapplicaties, garanderen de hoogste mate van compatibiliteit.

Compaq Evo Workstation W6000 - Het Compaq Evo Workstation W6000 is dankzij het compacte ontwerp bij uitstek geschikt voor gebruik in kleine ruimten. Tevens biedt de W6000 een hoge prijs/prestatie-verhouding en is het workstation voorzien van geavanceerde technologieën. Het is met name een systeem voor financiële handelsapplicaties, EDA (Electronic Design Automation), CAD (Computer Aided Design) en CAE (Computer Aided Engineering), DCC (Digital Content Creation) en softwareontwikkeling.

Compaq Evo Workstation W8000 - Het Compaq Evo Workstation W8000 biedt een zeer hoog prestatieniveau, is schaalbaar en beschikt over ruime uitbreidingsmogelijkheden. Het biedt een rack-mountable chassis, USB-aansluitingen aan de voorzijde en audioaansluitingen. De Evo W8000 is met name geschikt voor CAD (Computer Aided Design), CAE (Computer Aided Engineering), 3D-rendering, animaties en videobewerking, alsmede voor financiële analyses en GIS (Geografic Information Systems).

Dankzij de nieuwse Intel 860-chipset ondersteunen de Evo W6000 en W8000 maximaal twee Intel Xeon-processors, met snelheden van 1,4 GHz, 1,5 GHz of 1,7 GHz. Voorts zijn Ultra 160 SCSI- en Ultra ATA/100-controllers en 800 MHz ECC RDRAM-geheugen standaard geïntegreerd en heeft de gebruiker de keuze uit een 48x Max CD-ROM- of 16x DVD-ROM-speler.

Meer informatie over de nieuwe Compaq Evo notebooks en workstations is vanaf 22 mei 2001 beschikbaar op de website: www.compaq.nl.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE, AMONG OTHERS: MARKET CONDITIONS, PARTICULARLY IN THE U.S.; INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES; DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIVITY AND DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl