Compaq annonceert Presario draagbare thuiscomputer met AMD Athlon 4 processor Ook nieuwe Presario 7003EA Supertower
met Intel® 1,4 GHz Pentium® 4 processor
Gouda, 22 mei 2001 - Als onderdeel van haar Presario thuiscomputerlijn kondigt Compaq vandaag een nieuwe Supertower en drie nieuwe draagbare thuiscomputers aan. De Presario Supertower, de 7003EA, is voorzien van de Intel® 1.4 GHz Pentium® 4 processor. De huidige 12XL draagbare thuiscomputerserie wordt vervangen door drie nieuwe modellen; de 12XL531, de 12XL515 en de 1210EA. Het laatstgenoemde model is voorzien van een AMD Athlon 4 processor en beschikt daarmee over de snelste processor voor notebook-pc's.

Presario Supertower 7003EA
Deze Supertower heeft een Intel® Pentium® 4 processor en is uitgerust met de nieuwste technologie, de Intel® NetBurst(tm) micro-architecture. De chip is uitgerust met 400 MHz system bus die zorgt voor een gegevenstoevoer van 3.2 Gigabyte per seconde tussen de processor en de geheugenmodule. Daarnaast is de processor uitgerust met Streaming SIDM extension met 144 nieuwe instructies voor nog betere multimedia prestaties. Hiermee wordt tegelijkertijd levensechte videoweergave met optimale geluidskwaliteit mogelijk.

De 7003EA beschikt standaard over zowel een dvd-speler als een cd-reWriter en wordt geleverd met een webcam en draadloze Scroll-muis. De tower heeft 128 MB intern geheugen, uitbreidbaar tot 1 GB.

De Presario 7003EA Supertower is verkrijgbaar vanaf Hfl. 5.299,= inclusief BTW.

Presario draagbare thuiscomputers
De nieuwe Compaq Presario 12XL-serie is bedoeld voor de gebruiker die veel waarde hecht aan volledige Internet- en multimedia-mogelijkheden in een draagbare thuiscomputer. Het instapmodel, de Presario 12XL531, heeft een 12,1" TFT beeldscherm en is voorzien van een 766 MHz Celeron processor. De notebook-pc beschikt over 64MB geheugen. De richtprijs bedraagt Hfl. 3.499,= inclusief BTW.

De tweede draagbare thuiscomputer in deze annoncering is de 12XL515. Deze notebook-pc heeft een 13,3 " TFT scherm, bevat 128 MB en een SMART Liion accu. Richtprijs inclusief BTW bedraagt Hfl. 3.999,=.

De Presario 1210EA is Compaq's eerste draagbare thuiscomputer voorzien van een 850 MHz AMD Athlon 4 processor met Power Now! Technologie. Dit zorgt ervoor dat de processor op drie snelheden kan werken. De notebook-pc heeft een 14,1" TFT beeldscherm, en beschikt over 128 MB SDRAM geheugen. De Presario 1210EA draagbare thuiscomputer is voor een bedrag van Hfl. 4.999,= verkrijgbaar.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE, AMONG OTHERS: MARKET CONDITIONS, PARTICULARLY IN THE U.S.; INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES; DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIVITY AND DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl