WRQ helpt leveranciers contacten te leggen en te verkopen via op Commerce One gebaseerde marktplaatsen

WRQ biedt toegang tot elektronische marktplaatsen aan haar ruim 26.000 klanten

Den Haag, 22 mei 2001 - WRQ zal gaan samenwerken met Commerce One, het e-marktplaatsbedrijf, om het voor haar 26.000 klanten eenvoudiger en winstgevender te maken om contacten te leggen en te verkopen via op Commerce One gebaseerde marktplaatsen. WRQ Verastream B2B Broker koppelt leveranciers aan Commerce One MarketSite, de operationele e-marktplaats omgeving, die het fundament vormt voor alle op Commerce One gebaseerde elektronische marktplaatsen.

WRQ introduceerde in 2000 de Verastream-familie van enterprise integratie-oplossingen, die de meest complexe enterprise systemen zowel onderling als met het web kunnen koppelen. Met Verastream B2B Broker en de samenwerking met Commerce One, verwacht WRQ haar klanten een krachtige oplossing te kunnen bieden voor de integratie met e-marktplaatsen.

"De leveranciers van nu zijn in hoog tempo op zoek naar oplossingen die hun e-business kunnen helpen stroomlijnen," zegt Shaun Wolfe, chief operating officer van WRQ. "WRQ's connector voor op Commerce One gebaseerde e-marktplaatsen is ontworpen om het voor leveranciers mogelijk te maken één enkel raamwerk te installeren dat geschikt is voor e-commerce op elk niveau, terwijl zij hun bestaande systemen kunnen blijven benutten."

Met Verastream B2B Broker, dat naar verwachting dit najaar op de markt komt, kunnen leveranciers op XML-gebaseerde berichten versturen en ontvangen voor transacties zoals inkooporders, facturen, voorraadinformatie, orderstatus en afleverinformatie. "E-marktplaatsen moeten leveranciers een makkelijke opstap kunnen bieden," zegt Tom McCleary, senior director for business development van Commerce One. "We verwachten dat de leveranciers met behulp van WRQ's Verastream-technologie hun systemen snel kunnen integreren met MarketSite en hun deelname aan business-tot-business e-commerce kunnen versnellen."

WRQ Verastream-productfamilie voor enterprise-integratie WRQ Verastream is een familie van enterprise integratie-software die front-office, back-offce en web-systemen - inclusief mainframe-applicaties - onderling verbindt. De Verastream-productfamilie bestaat uit twee hoofdoplossingen die samen of afzonderlijk kunnen worden gebruikt. Verastream Integration Broker 8.0 biedt integratie-mogelijkheden voor databases en standaardapplicaties, waaronder adapters voor Siebel, Baan en SAP. Verastream Host Integrator 4.0 biedt naadloze integratie voor terminalgebaseerde hostapplicaties. Verastream omvat tevens grafische integratietools om snel e-business-oplossingen te bouwen op het moment dat de behoeften van een bedrijf veranderen. Omdat applicaties niet opnieuw ontworpen hoeven te worden, zijn de IT-investeringen beschermd en wordt tijd bespaard.

Over WRQ
WRQ INC. stelt zich ten doel klanten door middel van innovatieve technologie te helpen met het oplossen van de moeilijkste vraagstukken op het gebied van toegang tot informatie en integratie van bedrijfsprocessen. De Reflection emulatiesoftware en Verastream integratie-technologie helpen klanten hun bedrijfsvoering af te stemmen op de volgende economie. De oplossingen van WRQ ondervinden brede erkenning vanwege de hoge kwaliteit, de uitgebreide functionaliteit en de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Met deze oplossingen werken wereldwijd circa 8 miljoen personen. Van alle Fortune 500-bedrijven behoort meer dan de helft tot de klantenkring. WRQ bestaat inmiddels twintig jaar, heeft vestigingen over de hele wereld en distribueert haar producten in meer dan vijftig landen via een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor staat in Seattle, de Verenigde Staten. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 beschikt WRQ ook over een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. WRQ is te bereiken op het Web: http://www.wrq.com

NOOT: WRQ en de producten van WRQ zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van WRQ. Alle andere in dit bericht genoemde handelsmerken, product- en bedrijfsnamen zijn uitsluitend ter identificatie gebruikt en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.