Persbericht: 18 Mei 2001

Bert en Ernie van Sesamstraat in Het Land van Ooit!

Vanaf woensdag 23 mei a.s. zijn Bert en Ernie van Sesamstraat in Het Land van Ooit te bewonderen. Dit is het rechtstreekse gevolg van een unieke samenwerkingsovereenkomst tussen Sesame Workshop te New York (USA) en Het Land van Ooit.

Sesame Workshop, de eigenaar van Sesamstraat en haar beroemde inwoners, heeft Het Land van Ooit als eerste themapark in Europa geselecteerd voor een strategische samenwerking. Dit houdt in dat Het Land van Ooit voor een groot aantal jaren het alleenrecht heeft Sesamstraat en haar characters aan de bezoekers te presenteren.

25 jaar Sesamstraat:
In het kader van 25 jaar Sesamstraat in Nederland zijn Bert en Ernie vanaf 23 mei elke dag in Het Land van Ooit te bewonderen in een meet & greet programma. Vanaf 1 juli worden in een speciaal Sesamstraat theater elke dag voorstellingen met deze kleurrijke figuren gebracht.

Strategische samenwerking:
Het Land van Ooit is de strategische samenwerking met Sesamstraat aangegaan omdat beiden staan voor educatief en verantwoord plezier in dezelfde doelgroep. De directies van Sesame Workshop en Het Land van Ooit zijn overeengekomen dat, mits de vergunning tijdig verleend wordt, een Sesamstraat park-in-a-park in Het Land van Ooit wordt gebouwd. Ooit hoopt binnenkort een bestemmingsplanwijziging bij het gemeentebestuur van Heusden in te dienen. Wanneer het bestemmingsplan wordt goedgekeurd is het streven dat in 2004 het uniek Sesamstraat park in Ooit wordt geopend.

Marc Taminiau, Algemeen directeur van Het Land van Ooit: Wij zijn bijzonder verheugd dat de Amerikanen voor ons hebben gekozen. Het concept van Ooit spreekt hun zo aan dat wij het eerste park in Europa zijn die met Sesamstraat en de characters mogen werken. De onderhandelingen zijn zeer intensief geweest omdat er over drie kaders is gesproken: de recreatieve en educatieve kant van het Sesamstraat product; uiteraard de financiën en de duur van de samenwerking.

Wij hebben de rechten verworven voor de Benelux omdat wij ervan overtuigd zijn dat de Sesamstraat coryfeeën een versterking én aanvulling zijn op het bezoekerssegment, de Kleine Bazen tot en met 6 jaar, van Het Land van Ooit. Want de échte fans van het Sesamstraat televisieprogramma kunnen nu hun helden in levende lijve ontmoeten in het Land waar Kinderen de Baas zijn!