STICHTING AMSTEL GOLD RACE

Uitnodiging voor alle journalisten in Nederland en België

Rotterdam, 3 mei 2001

Geachte sportieveling,

Megaland, het welbekende terrein in de Limburgse Gemeente Landgraaf waar het jaarlijkse popfestival PinkPop zijn tenten opslaat, is op 23 mei a.s. het toneel van een sportieve gebeurtenis. De Stichting Amstel Gold Race organiseert namelijk op de supersnelle (betonnen) ovaal van het muziekterrein de Open Nederlandse Kampioenschappen Wielrennen voor Journalisten (m+v). De grootste liefhebbers van deze sport weten uit het verleden hoe enerverend, maar ook hoe gezellig een dergelijk evenement kan zijn.

Er wordt gestreden om vier titels (dus vier truien met bijbehorende medailles), te
weten in een race over 40 km. en een wedstrijd over 25 km.

Om (vooral) de schrijvende media tegemoet te komen, is 23 mei als datum gekozen. Inderdaad de avond voor Hemelvaartsdag. Met andere woorden: een krant verschijnt niet, dus er is alle gelegenheid om naar Limburg af te zakken, even te koersen, van een heerlijk buffet te genieten en daarna eventueel verder door te zakken. Tijdens de avond zijn TV schermen aanwezig voor diegene die de finale van de Champions League willen volgen. Wie niet genoeg heeft aan deze ongetwijfeld slopende competitie, kan zich (GRATIS) aanmelden voor de beproeving van Hemelvaartsdag: de Amstel Gold Race Toerversie, eveneens mede-georganiseerd door de Stichting Amstel Gold Race.

De wedstrijd (Sportklasse) over 25 km. begint om 17.00 uur, terwijl de cracks die zich aanmelden voor de marathon-afstand (Elite) van 40 km. om 18.00 uur worden weggeschoten.

Inschrijven kan per e-mail aan info@bonthuis.nl met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en voorkeur van de wedstrijd (Sportklasse of Elite). Geef ook even aan of je in het bezit bent van een helm. Na inschrijving krijg je een bevestiging en een routebeschrijving naar Megaland.

Deelnemers/deelneemsters, succes met de voorbereiding en tot ziens op 23 mei a.s.

Stichting Amstel Gold Race,

Peter Bonthuis

INSCHRIJFFORMULIER

S.v.p. terugzenden per email aan info@bonthuis.nl

of per fax aan nr.: +31 10 4522880

Ondergetekende:

Naam: ..........................................m / v 1)

Adres: ...........................................

Postcode: ...............
Woonplaats:.............................

Telefoon: .................

Werkzaam voor (naam
medium):..........................................

zal op woensdag 23 mei a.s. deelnemen aan:

Wedstrijd Sportklasse over 25 km / Wedstrijd voor Elite over 40 km. 1)

en beschikt wel / niet 1) over een helm.


1) s.v.p. doorhalen wat niet van toepassing is.








04 mei 01 14:08