Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-09: Muzikale ouderenmanifestatie op 23 mei pag.nr.=6991

De gemeente Den Haag organiseert, in samenwerking met de Stedelijke Ouderencommissie (SOC), op 23 mei aanstaande opnieuw een ouderenmanifestatie voor 55-plussers. Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie opent deze muzikale middag, die in het teken staat van het thema 'Den Haag voor elkaar' (naar de gelijknamige welzijnsnota). Het thema drukt de verbondenheid uit tussen de Haagse burgers. We zijn er voor elkaar in Den Haag: jong, oud en van alle culturen. De ouderenmanifestatie heeft een gevarieerd programma met veel muziek, dans en theater. Er zijn optredens van pantomime-artiest Rob van Reijn, het Antilliaans-Arubaanse zangkoor 'Wajaká', Indonesische verhalenvertelster Hilly Djohani, de balletgroep 'Pola' en operettegezelschap 'Odes'. Edwin Rutten, bekend van 'Klokhuis' en 'de Film van Ome Willem' verzorgt samen met pianist Hilvert Roorda de presentatie.

Het openbaar vervoersbedrijf HTM sponsort deze ouderenmanifestatie. De manifestatie vindt plaats van 13.00 tot circa 16.15 uur in de Prins Willem Alexanderzaal van het Nederlands Congrescentrum. Het adres is Churchillplein 10 in Den Haag. De entree is gratis. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de HTM-Consumentenlijn, telefoonnummer: 070 - 384 86 66.

Met het thema 'Den Haag voor elkaar' vraagt de gemeente in het kader van het 'Internationaal jaar van de vrijwilliger 2001' ook speciale aandacht voor vrijwilligers. Het werk van vrijwilligers is van het grootste belang voor het bevorderen van het gevoel van saamhorigheid tussen mensen en voor respect voor elkaar. Met hun inzet staan vrijwilligers klaar voor de medemens en zijn daarmee een belangrijke uiting van de verbondenheid tussen Haagse burgers.

De ouderenmanifestatie is één van de 'Blij(f) erbij' activiteiten die als doel hebben de eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te bestrijden. Onder de noemer 'Blij(f) erbij' vinden er in de hele stad allerlei activiteiten plaats waarmee de gemeente ouderen wil stimuleren om met elkaar in contact te blijven en mee te (blijven) doen aan de alledaagse dingen.

De gemeente hoopt dat de ouderenmanifestatie net zo geslaagd wordt als vorig jaar, en dat veel Haagse ouderen mee (blijven) doen aan de 'Blij(f) erbij' activiteiten.

9 mei 2001

last update: 9 mei 2001 ;pag.: 6991; auteur: 112