Gemeente Wageningen

Informatieavond grondwaterverontreiniging centrumgebied

Onder een deel van het centrumgebied van Wageningen is grondwaterverontreiniging geconstateerd. Hoewel uit historisch en analytisch onderzoek een aantal verdachte locaties naar voren is gekomen, zijn de exacte bronlocaties op dit moment nog niet bekend. Er heeft nog geen onderzoek van de vaste bodem plaatsgevonden. In afwachting van de verdere aanpak zullen de noodzaak en de mogelijkheden voor het treffen van maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan, worden onderzocht. Door middel van vervolgonderzoek van de verdachte bronlocaties zal de verdere aanpak worden bepaald.

Gezien de verontreiniging gelden er enkele gebruiksbeperkingen. Zo mag er geen grondwater worden onttrokken. De gemeente wil belanghebbenden en belangstellenden informeren over de geconstateerde verontreiniging, de aanpak, de beperkingen en de verdere procedure. Wellicht leven er verschillende vragen ten aanzien van de verontreiniging. Om de centrumbewoners en gebruikers van panden in het centrum te informeren en de vragen te beantwoorden, houden wij een informatieavond. Ook als u niet in het centrum woont, of een pand in gebruik heeft, bent u van harte welkom.

De avond wordt gehouden op woensdag 23 mei aanstaande in de raadzaal van het gemeentehuis, Markt 22. De avond begint om 19.30 uur.