Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 mei 2001

Schennispleger bekent zes zaken Hillegom (D1)
Dinsdag 22 mei heeft een 17-jarige Hillegommer bij de politie bekend verantwoordelijk te zijn voor een zestal zaken van schennispleging. Hierbij waren minderjarige meisjes betrokken. De zaken vonden vooral in de wijk Elsbroek plaats in de periode februari 2001 tot en met april 2001.

Inbreker op heterdaad betrapt Noordwijkerhout (D1) De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 mei op woensdag 23 mei omstreeks 02.55 uur een 46-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van inbraak. De bewoner van een pand aan de 's-Gravendamseweg hoorde omstreeks 02.40 uur lawaai in het aangrenzende pand en belde hierop de politie. Toen de politie arriveerde, zag ze een man via weiland en hekken een bedrijventerrein aan de overkant van weg opvluchten. Hier werd hij even later tussen allerlei kisten aangehouden.

Aanrijding Warmond (D2) Een 42-jarige fietser uit Lisse is dinsdag 22 mei tegen een 17-jarige scooterrijder uit Warmond aangereden. De fietser reed naast een andere fietser over het Spoorpad. Bij een scherpe knik in het pad aangekomen zag de fietser, waarschijnlijk door de begroeiïng naast het pad, de tegemoetkomende scooter te laat aankomen. De Lissenaar kwam met de borst op de voorzijde van de scooter. Hij werd met pijn in de borst en de linkerknie naar het LUMC vervoerd. De scooterrijder hield er eveneens een pijnlijke linkerknie aan over, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Onder invloed Zoeterwoude Rijndijk (D3) Tijdens een controle op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude, zijn gisterenavond, 22 mei, twee chauffeurs bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 44-jarige man uit Hazerswoude Rijndijk blies 260 Ug/l, een 68-jarige man eveneens uit Hazerswoude Rijndijk blies 285 Ug/l. Beiden kregen een boete van 410 gulden.

Woninginbraken Leiden (D4)
In woningen aan de Middelstegracht, het Rapenburg en aan de Nieuwe Rijn zijn gisteren, 22 mei, drie woninginbraken ontdekt. De buit was onder andere geld en een mobiele telefoon. De daders zijn aan de Middelstegracht binnengekomen door de niet goed afgesloten centrale toegangsdeur van het huis en aan de Nieuwe Rijn door het zogenoemde 'flipperen'. In de woning aan het Rapenburg zijn de daders vermoedelijk binnenkomen via een raam aan de achterzijde van de woning.

Bromfietser van rechts geen voorrang gekregen Leiden (D4)
Op het kruispunt Zoeterwoudsesingel, Fruinlaan, Thorbeckestraat, is gisteren, 22 mei rond 14.00 uur, een bromfietser licht gewond geraakt. De 16-jarige bromfietser uit Sassenheim reed over de Fruinlaan in de richting van de Zoeterwoudsesingel, toen hij op genoemd kruispunt geen voorrang kreeg van een 46-jarige automobiliste uit Zoeterwoude Rijndijk die op de Zoeterwoudsesingel reed. De bromfietser hield onvoldoende rechts op het kruispunt, waardoor de automobiliste de bromfietser niet heeft zien aankomen. De bromfietser is er met een pijnlijke vinger vanaf gekomen.

Verdwenen pony's terecht Leiden (D4) De twee pony's die maandag 21 mei als gestolen werden opgegeven bij de politie, zijn weer terug bij de eigenares. Zij verdwenen zondag 20 mei vanuit een weide aan de Flevoweg. De dieren zouden al vanaf zondag op een bedrijventerrein in Warmond rond hebben gelopen. De eigenares heeft de pony's aldaar opgehaald.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) In de avonduren van maandag 21 mei en de ochtenduren van dinsdag 22 mei is op het Raadhuisplein een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 9 bromfietsers gecontroleerd wat in totaal 14 processen-verbaal opleverde. Zeven brommers waren opgevoerd, drie waren niet verzekerd, twee bromfietsers droegen geen helm, één had geen bromfietscertificaat en één verleende geen voorrang.

Verdachte containerbrand aangehouden Bodegraven (D7)
Omstreeks 01.15 uur heeft de politie op de Watermunt in Bodegraven een 23 jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht tot tweemaal toe brand te hebben gesticht in afval containers. Om 00.45 uur werd een brand gemeld in een grote container aan de Vromade. Een signalement van een mogelijke dader werd bekend. Een uur later bleken twee vuilcontainers in brand te staan op de Watermunt. Bij een poging de twee containers bij elkaar weg te halen werd de politie geassisteerd door een man die vanuit de omgeving verscheen. De man brandde daarbij zijn handen. Bij nadere beschouwing bleek de man te voldoen aan het eerder opgegeven signalement. Hij werd daarop aangehouden. De brandweer bluste de brandjes. De man liep lichte brandwonden op. Verkeersongeval met letsel Gouda (D7)
Een 32 jarige motorrijder liep armletsel op bij een val met zijn motorfiets op de Blekerssingel. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.20 uur. De man raakte de macht over het voertuig kwijt doordat hij schrok van een andere motorrijder die even als hij optrok bij een verkeerslicht.

Onderzoek naar overlijden bejaarde man Gouda (D7)
Gisterenmiddag heeft de politie een onderzoek ingesteld naar aanleiding van het vinden van het stoffelijke overschot van een 84 jarige man bij diens woning aan de Achterwillenseweg. De overledene werd door getuigen aangetroffen. Vermoedelijk is de man de avond ervoor onwel geworden gevallen en overleden bij het binnen gaan van zijn woning. Bij de val heeft de man verwondingen opgelopen. Een misdrijf is uitgesloten.

Inbraak in bedrijfspanden Gouda (D7)
Aangifte werd gedaan in een Horecapand aan de Lange Tiendeweg. Men kwam binnen via een dakraam. Uit het pand werden keukenapparatuur en geluidsapparatuur ontvreemd. Vannacht werd op de Spoorstraat een ruit ingegooid van een etalage van een winkel. Uit de etalage werd vermoedelijk het e.e.a. weggenomen.