Katholieke Universiteit Nijmegen

Bericht van het College van Bestuur
KU NIJMEGEN KRIJGT THEATERZAAL OP DE CAMPUS

Het College van Bestuur van de KU Nijmegen heeft besloten om een collegezaal op de benedenverdieping van het pand op de Erasmuslaan 9 te verbouwen tot theaterzaal. Daarmee komt de lang gekoesterde wens voor een eigen theater op de campus in vervulling. Het toekomstig theater kan plaats bieden aan ongeveer 80 toeschouwers. Naast de zaal kunnen kleedkamers worden ingericht en ook is er een kantine in het gebouw.

De zaal die nu dienst doet als collegezaal zal verbouwd worden : het podium wordt verlengd, alle moderne faciliteiten voor licht en geluid worden aangebracht en de zaal zal worden ingericht met theaterstoelen en de vereiste vloerbedekking en bekleding. De toekomstige gebruikers van de zaal krijgen een stem in de uiteindelijke inrichting van het theater. Enkele vertegenwoordigers van de Universitaire Studenten Raad, de culturele studenten verenigingen en Halte 4 hebben de ruimte bezocht en zijn enthousiast. Ze zien alle kans om van het theater in deze ruimte een succes te maken.

Met de beslissing om het theater te realiseren in een bestaand pand, vervallen de plannen voor de bouw van een nieuw theater op de campus. Deze bouw zou het bedrag van een miljoen gulden overstijgen. De kosten voor de verbouw en inrichting van de collegezaal in het pand aan de Erasmuslaan 9 zullen naar een eerste schatting een kwart miljoen gulden bedragen