PERSBERICHT

Vitaminic introduceert regionale compilaties

Amsterdam, 22 mei 2001 - Vitaminic gaat een serie regionale compilatie-CD's uitbrengen. De eerste uit deze reeks wordt het Haags Pop Podium, een eigentijdse verzameling nieuw talent uit de Hofstad.

De samenstelling en productie van de compilatie wordt uitgevoerd in samenwerking met de Haagse popjournalist Gerard van den IJssel. Vitaminic nodigt ieder Haagse band uit zich aan te melden voor deze compilatie via een open inschrijving. Dit kan vanaf 1 juni tot en met 15 juli via www.vitaminic.nl. De CD wordt in september 2001 uitgebracht. De compilatie komt alleen uit op CD en is verkrijgbaar via de site van Vitaminic. De prijs van de CD wordt NLG 19,50.

Over Vitaminic
Opgericht in april 1999, is Vitaminic het meest toonaangevende platform voor de promotie en distributie van muziek in digitaal formaat via het Internet en andere digitale netwerken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën op het gebied van breedband en draadloze communicatie. Vitaminic verzamelt content van platenmaatschappijen en onafhankelijke labels en artiesten en stelt hen in de gelegenheid hun muziek te promoten en verkopen. Muziekliefhebbers wordt toegang tot een van de meest uitgebreide collecties op het Internet geboden.

Vitaminic heeft momenteel 10 lokale websites waarvan negen in Europa (Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken en Ierland) en één in de Verenigde Staten. Alle lokale sites zijn een weerspiegeling van de afzonderlijke markten waarin het bedrijf actief is. Vitaminic levert content en technologie aan de belangrijkste Internet portals, ISP's en mobile operators.

Gedurende het eerste kwartaal van 2001, heeft Vitaminic een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van alle activa van IUMA, Inc. (de Internet Underground Music Archive, één van de voornaamste gemeenschappen van artiesten op het Internet in de Verenigde Staten). Met deze overname wordt het bedrijf wereldwijd de op één na grootste artiestengemeenschap op het Internet, met een totale catalogus van ongeveer 200.000 digitale tracks van zo'n 50.000 artiesten.

Vitaminic handelt volledig en uitsluitend in overeenstemming met de copyright-voorschriften en is mede-oprichter van de e-DIMA (European Digital Media Association) en lid van SDMI (Secure Digital Music Initiative) en FIMI (Federazione Industria Musicale Italiana). Vitaminic staat genoteerd aan de Nuovo Mercato bij de Italiaanse Beurs in Milaan sinds 12 oktober 2000.

Over Gerard van den IJssel
Popjournalist Van den IJssel is dé specialist op het gebied van popmuziek in Den Haag. Als programmamaker bij Stads Radio Den Haag en als popjournalist bij diverse regionale en landelijke media volgt hij de muzikale ontwikkelingen in de Hofstad op de voet. Zijn persoonlijke internetsite Haags Pop Podium is voor velen een bron van informatie.

Informatie:

Vitaminic BV
Karin Blankers
020-3304254
karin@vitaminic.nl

Haags Pop Podium
Gerard van den IJssel
070-3849494
gerard@haagspoppodium.nl