PERSBERICHT

Woonconcept gebruikt Psion handheld computers Psion actief bij wooncorporaties in het noorden

Hoofddorp, 23 mei 2001 - Woonconcept, één van de grootste woningcorporaties in het noorden van het land, zet Psion handheld computers in bij de implementatie van CASPER (Compleet Afhandeling Systeem voor Planning en Registratie) van CRMVision. Woonconcept automatiseert met de implementatie hiervan de aansturing van de buitendienst en de mobiele registratie van uren en materialen.

Woningcorporatie Woonconcept in Meppel is het resultaat van fusies tussen woningcorporaties in Meppel, Steenwijk en Hoogeveen. Momenteel beheert Woonconcept ongeveer 13.500 verhuureenheden. Met een kleine 25 bussen en 35 vaklieden verzorgt de onderhoudsdienst van Woonconcept alle preventieve en correctieve werkzaamheden aan de verhuureenheden.

Eén van de doelstellingen van de implementatie van CASPER was om het papier uit het proces te laten verdwijnen. Harm de Groot, project manager van Woonconcept ligt dit toe: 'Voordat wij CASPER hadden geïmplementeerd, moesten de vaklieden veel papierwerk uitvoeren. Vaklieden verloren veel tijd aan het ophalen van werkopdrachten, het invullen van de werkopdrachten en het terugsturen van de afgewerkte werkopdrachten naar kantoor. Door de implementatie van CASPER is dit proces vele malen versimpeld: alle informatie van en naar de monteurs wordt digitaal verzonden. Hierdoor kunnen onze vaklieden nu volledig van huis uit werken, daarnaast heeft dit ons intern extra besparingen opgeleverd doordat werkorders nu automatisch in ons back-office systeem (NCCW/CASA) worden afgemeld. Dus geen extra invoerwerk meer op kantoor.'

Het softwareprogramma CASPER (Compleet Afhandeling Systeem voor Planning en Registratie) van CRMVision speelt een belangrijke rol in het beleid van Woonconcept om klantgericht te werk te gaan. Met CASPER zijn zij in staat direct en adequaat in te spelen op de wensen van de klanten kunnen de planners zodanig ondersteund worden dat de behoefte van de klant zo optimaal mogelijk kan worden ingevuld. Als basis voor CASPER is een Oracle database gekozen. Dankzij deze basis worden schaalbaarheidsproblemen geëlimineerd, waardoor toekomstige groei geen probleem hoeft te vormen.

CASPER in combinatie met de Psion handheld computers biedt service gerichte onderhoudsbedrijven en woningcorporaties een volledige oplossing voor de aansturing van de technische buitendienst en het volledig automatiseren van de mobiele registraties in het veld. 'Indien de technische buitendienst medewerker een bredere informatie behoefte heeft en meer complexere registraties moet uitvoeren zijn de Psion handheld computers de ideale oplossing', vertelt Murat Yakali, Business Development Manager Psion Nederland BV. 'De handheld computers bieden een ideale balans voor een technische buitendienst medewerker die net iets meer wil. De handheld computers zijn eenvoudig mee te nemen naar de werkplek, bieden goede registratiemogelijkheden door een goed te bedienen keyboard en bieden tevens diverse functionaliteiten, zoals onder andere Agenda, Word, Sheet, internet en e-mail.'

CRMVision is leverancier van het product CASPER en reseller van Psion producten in Nederland. CRMVision richt zich op het implementeren van (mobiele) oplossingen voor service- en onderhoudsbedrijven. CRMVision onderscheidt zich door de OneVision aanpak. Dit is een integrale aanpak waarin alle aspecten rondom de automatisering van de (mobiele) serviceprocessen worden meegenomen. Door deze integrale aanpak kan CRMVision als één aanspreekpunt optreden voor het automatiseren van uw (mobiele) serviceproces. Naast leverancier van het product CASPER is CRMVision reseller van Oracle CRM en Psion mobiele hardware. Voor meer informatie: www.crmvision.com.

Psion Nederland B.V. distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en is een 100% dochteronderneming van het Engelse Psion PLC. Psion biedt totaaloplossingen op het gebied van mobile computing voor zowel particulieren als bedrijven, waarbij mobiel internet een belangrijke rol speelt. De Psion producten worden verkocht via een uitgebreid netwerk van retailers, dealers, distributeurs en VAR's. Voor meer informatie: www.psion.nl.