PERSBERICHT

Psion actief in de Telecom branche Mobile sales system op de Psion netBook

Hoofddorp, 23 mei 2001 - Psion Nederland zet de Psion netBook in bij Districard Telecom, een groeiende organisatie in de Telecom branche. Hiermee voorziet Psion, in samenwerking met Dutch IT Services, in de vraag van Districard Telecom naar het direct invoeren van orders in het systeem en het altijd bij de hand hebben van gegevens. Met dit project versterkt Psion wederom haar vooraanstaande rol als aanbieder van corporate totaaloplossingen.

Districard Telecom is een jonge groeiende organisatie in de Telecombranche. De account managers van Districard Telecom bezoeken bestaande en nieuwe klanten op aanvragen die binnenkomen op de backoffice. Tijdens de bezoeken worden er orders aangenomen, die genoteerd worden in een bonnenboek en alle beschikbare artikelen worden op dat moment uitgeleverd. Alle niet uitgeleverde producten worden afgehandeld vanuit het centrale magazijn.

Eén keer per week zijn de account managers op de zaak om de bonnen in te leveren en hun werkvoorraad aan te vullen. De backoffice medewerkers verwerken alle bonnen waarbij geleverde en niet geleverde artikelen als aparte orders worden opgenomen in het verkoopsysteem. Aan de hand van de bonnen wordt er uitgerekend wat de werkvoorraad per artikel moet zijn en vervolgens wordt de werkvoorraad geteld en aangevuld tot de gewenste aantallen. Nadat de bonnen zijn ingevoerd kunnen deze gefactureerd worden.

Edo den Haring, Directeur Dutch IT Services vertelt: 'Het verwerken van de bonnen was zeer arbeidsintensief, er was een grote kans op telfouten en de facturatie liep achter. Tevens was er gedurende een week geen overzicht van de voorraad bij de account managers. Dutch IT Services heeft een Mobile Sales systeem ontwikkeld om deze problemen op te lossen.'

'Aanvankelijk draaide dit systeem op een laptop onder het Windows platform', vertelt Murat Yakali, Business Development Manager Psion Nederland BV. 'De lange opstarttijd van deze laptop, de korte batterij levensduur en het ongemak van de zware en ingewikkelde laptop maakte dat dit systeem niet werd ingevoerd. Met de Psion netBook kan het systeem wel ingevoerd worden door de lange batterij levensduur, geen opstarttijd, het touchscreen, het lichte gewicht en de Internet integratie. Tevens biedt de netBook diverse functionaliteiten, zoals onder andere Agenda, Word, Sheet, internet en e-mail. Met de infraroodverbinding kunnen documenten worden afgedrukt en is communicatie mogelijk met een mobiele telefoon, waardoor er per e-mail gegevens ontvangen en verstuurd kunnen worden.'

Het mobile sales systeem bestaat uit een mobiel gedeelte dat op de netBooks wordt geïnstalleerd en een server applicatie die via het inter-of intranet gedraaid kan worden. De server applicatie wordt gebruikt om alle gegevens te beheren zoals klantgegevens, orders, bezoekverslagen, leads en eventuele interface´s naar de door de organisatie gebruikte verkoopadministratie´s. Synchronisatie via het LAN of het internet (TCP/IP) verzorgt de gegevensuitwisseling tussen de vertegenwoordiger systemen en de server applicatie.

Dutch IT Services is een jong en dynamisch ICT bedrijf, dat zich door het leveren van kwalitatief hoogstaande oplossingen tot een totaalleverancier heeft ontwikkeld. Innovatief op het gebied van Mobile & Wireless solutions, ervaren en efficiënt op het gebied van netwerkbeheer. Via consultancy en detacheringsactiviteiten blijft Dutch IT Services in contact met de wensen in het bedrijfsleven. Een range van eigen standaard software producten wordt aangevuld door de mogelijkheid van oplossingen op maat. Dit betreft producten die werken op het EPOC, Windows CE of Windows platform. Als Application Service Provider ontwikkelt en levert Dutch IT Services webbased applications, hosting en inbelfaciliteiten.

Psion Nederland B.V. distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en is een 100% dochteronderneming van het Engelse Psion PLC. Psion biedt totaaloplossingen op het gebied van mobile computing voor zowel particulieren als bedrijven, waarbij mobiel internet een belangrijke rol speelt. De Psion producten worden verkocht via een uitgebreid netwerk van retailers, dealers, distributeurs en VAR's. Voor meer informatie: www.psion.nl.