Gemeente Rijswijk

Wet milieubeheer

Ontwerp-lozingsontheffing

Burgemeester en wethouders maken bekend (gelet op artikel 3:19, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht) dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om ontheffing ingevolge de Wet milieubeheer voor het lozen van afvalwater vanuit de volgende locatie:
1. Schaapweg ( tussen George Washingtonlaan en Minister Talmalaan), voor het lozen van afvalwater afkomstig van een bouwputbemaling;

Beschikking
Eveneens maken zij bekend voor welk perceel zij een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer hebben verleend:

2. Laan van Hoornwijck, voor het oprichten en in werking hebben van onderzoeksruimten en laboratoria ten behoeve van forensisch onderzoek.

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde ontwerp-lozingsontheffing en beschikking diverse voorschriften en/of bepalingen verbonden.

Ter inzage legging
De ontwerp-lozingsontheffing onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 21 juni 2001) en de beschikking onder nummer 2 ligt gedurende zes weken ( tot en met 5 juli 2001) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV van de dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk.
De afdeling is op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 22.00 uur.

Bedenkingen tegen de ontwerp-lozingsonheffing
Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in die periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 -39 59 870.
Degene die schriftelijke bedenkingen indient kan aan het College verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Beroep tegen de milieuvergunning
Tegen de milieuvergunning kan gedurende zes weken ( tot en met 5 juli 2001) beroep worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die een beroep indient, kan tevens bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.
Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, via telefoonnummer 070 - 39 59 870.